Από τις 27/11/2015  έως τις 29/11/2015    πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στο Ξενοδοχείο “Makedonia Palace”, το 4ο  Ουρολογικό Συνέδριο, με θέμα «Εξελίξεις στην Ουρολογία – Αποφρακτικές Παθήσεις Ουροποιητικού Συστήματος». 


Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Έρευνας και Εφαρμογών Ουροποιογεννητικού Συστήματος (Ι.Ε.Ε.ΟΥ.)  σε  συνεργασία με τη Β΄ Ουρολογική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα  της  Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι :

  • “ Παθοφυσιολογία και διαγνωστική διερεύνηση της απόφραξης”, 
  • “ Αποφρακτικές Παθήσεις του ανώτερου ουροποιητικού”,  
  • “ Αποφρακτικές παθήσεις του κατώτερου ουροποιητικού”, 
  • “ Ειδικά Θέματα”, 
  • “ Φαρμακευτική ή χειρουργική αντιμετώπιση σε ΚΥΠ και υπερδραστήρια κύστη; ” και
  • “Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη και συμπτώματα από το κατώτερο ουροποιητικό: Σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές” 

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από τον ελλαδικό χώρο οι οποίοι θα αναπτύξουν τα νεότερα  δεδομένα στη διαγνωστική προσέγγιση και θεραπευτική αντιμετώπιση των αποφρακτικών παθήσεων του ουροποιητικού  συστήματος. 

Τα προβλήματα ούρησης που προκύπτουν από τις αποφρακτικές παθήσεις του ουροποιητικού, αποτελούν σημαντική πηγή ενόχλησης για τους Έλληνες ασθενείς, τόσο άνδρες όσο και γυναίκες. Η γνώση με βάση την έρευνα  ανανεώνεται ταχύτατα και νέες θεραπείες επιτρέπουν τη μακροχρόνια συντηρητική αντιμετώπιση των ασθενών,  μειώνοντας συνεχώς τις ενδείξεις στη χειρουργική αντιμετώπιση, συμβαδίζοντας και με τις επιθυμίες των ασθενών. 

Σε αυτό το διήμερο θα γίνει μια προσπάθεια να δοθούν εμπεριστατωμένα και λεπτομερώς τα νέα δεδομένα αλλά και η εμπειρία του σήμερα.