Το νέο τηλεοπτικό Spot του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανακύκλωση παρουσιάστηκε σήμερα, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015.


Στο σποτ συμμετέχουν εθελοντικά η αθλήτρια, Εύα Κατωπόδη και ο ηθοποιός, Δημήτρης Σταρόβας και ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. Στη συνέντευξη παραβρέθηκε η κ. Κατωπόδη, ενώ ο κ. Σταρόβας δεν κατάφερε να παραβρεθεί, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

«Τα σκουπίδια δεν ξεφυτρώνουν από μόνα τους. Τα κάνουμε εμείς. Τα σκουπίδια είναι χρήματα για το Δήμο και τους πολίτες. Όσο λιγότερα σκουπίδια παράγουμε τόσο χαμηλότερα δημοτικά τέλη θα έχουμε. Το προσωπικό κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Από τη μεριά μου θα συμμετάσχω σε όλες αυτές τις προσπάθειες που γίνονται και προπάντων ώστε να αλλάξει η νοοτροπία μας», δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Είπε, ακόμη, ότι, ενώ το 2011 τα ποσοστά ανακύκλωσης επί των απορριμμάτων ήταν ουσιαστικά μηδενικά, το 2012 ανήλθαν σε 10,5%, το 2013 σε 11,3 % και το 2014 στο 12,5%. Διευκρίνισε ότι, σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική του ΦΟΔΣΑ, από το 2017, ένας τόνος απορριμμάτων θα χρεώνεται στα 35 ευρώ αντί για τα 22 ευρώ, που ισχύει σήμερα, γεγονός που σημαίνει ότι τα απορρίμματα πρέπει να μειωθούν σημαντικά για να μην χρειαστεί να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη. 

Τέλος, ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για τη μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών στο ΚΔΑΥ Σίνδου με τρένο, προκειμένου να εξοικονομηθούν περίπου 800.000 ευρώ ετησίως.