Οκταμελής σπείρα διαρρηκτών, που είχε στο ενεργητικό της ένα ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο και διαρρήξεις σε σπίτια και πρακτορεία του ΟΠΑΠ, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.


Τα επτά από τα μέλη της σπείρας (τέσσερις ομογενείς, δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ηλικίας 20 έως 31 ετών), συνελήφθησαν. Ένας 18χρονος συνεργός τους αναζητείται.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, η δραστηριότητα της σπείρας άρχισε τον Οκτώβριο του 2014. Τα μέλη της διέρρηξαν, συνολικά επτά καταστήματα (φαρμακεία, πρακτορεία ΟΠΑΠ και κοσμηματοπωλείο) και έξι σπίτια, σε διάφορες περιοχές του ευρύτερου Νομού Θεσσαλονίκης. Έκλεψαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά – κοσμήματα, φάρμακα, συνολικής αξίας 389.280 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά έκαναν… μεγάλη ζωή, αλλά και αγόραζαν διαρρηκτικά εργαλεία, αλλά και πέντε αυτοκίνητα κι άλλα τιμαλφή, για να «ξεπλύνουν» τα κλεμμένα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως, σε μια περίπτωση «σήκωσαν» ολόκληρο χρηματοκιβώτιο, διέρρηξαν άλλα δύο, ενώ σε ένα ακόμη έμειναν με την … όρεξη, αφού αποδείχτηκε… πολύ σκληρό για να ανοίξει. Στα σπίτια που διέρρηξαν έμπαιναν όταν οι ένοικοι ήταν μέσα και… κοιμόντουσαν!



Στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, χρυσαφικών, κοσμημάτων, 5.290 ευρώ, διαρρηκτικά εργαλεία για να ανοίγουν θωρακισμένες πόρτες, τροχοί κοπής μετάλλων για να ανοίγουν τα χρηματοκιβώτια σαν… κονσερβοκούτια, κλειδαριές πάνω στις οποίες εξασκούνταν για να ανοίγουν αυτές των διαμερισμάτων πιο εύκολα, αντίγραφο πολεμικού τυφεκίου και αντίγραφο πιστολιού, πλήθος λαχείων τύπου «Ξυστό», 1.800 προπληρωμένες κάρτες τυχερού διαδικτυακού παιγνίου συνολικής αξίας 65.000 ευρώ, πέντε οχήματα που είχαν αγοράσει με τα κλεμμένα, ενώ καλλιεργούσαν και χασίς σε αυτοσχέδια εγκατάσταση υδροπονικής. 

Μάλιστα, δυο φίλες τους, μια 23χρονη και μια 20χρονη κι ένας 28χρονος αλλοδαπός φίλος τους, βρέθηκαν στο σπίτι με τα ναρκωτικά. Εκεί βρέθηακν, ακόμη, μικροποσότητες κάνναβης και φύσιγγες μορφίνης και πεθιδίνης. Εναντίον των δύο γυναικών και του 28χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ κατά την έρευνα στο σπίτι του 28χρονου βρέθηκε ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, ο οποίος προέκυψε ότι, τον Απρίλιο του 2014, εκλάπη από σπίτι, στην περιοχή της Πολίχνης, μαζί με άλλα αντικείμενα.

Σε βάρος των οκτώ μελών της σπείρας των διαρρηκτών σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών», της «Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική οργάνωση» της παράβασης του Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και παράβασης Νόμου «Περί όπλων».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.