Αλλαγές στον οργανισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ετοιμάζει ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.


Το αποκάλυψε ο ίδιος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, για Τους στόχους της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2016, στο περιθώριο της σημερινής, τελευταίας συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  για το 2015.

Όπως τόνισε, στόχος είναι «η βελτίωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με σημαντικές αλλαγές που προγραμματίζουμε στον οργανισμό της Περιφέρειας, ώστε να γίνει ένας φορέας σύγχρονος και να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών».

Ως δεύτερο στόχο έθεσε τη διεκδίκηση πόρων από την κυβέρνηση κι ακολουθούν η ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ κι ο προγραμματισμός του νέου ΕΣΠΑ, του ΣΕΣ 2014-2020.

«Είμαστε, ως Περιφέρεια πρώτοι σε απορρόφηση κονδυλίων πανελλαδικά επί δύο συνεχόμενα χρόνια κι αν η κυβέρνηση δεν είχε καθυστερήσει τόσο πολύ σήμερα ήδη θα είχαμε φτάσει στο 100% της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ», υπογράμμισε. Πρόσθεσε πως ο σχεδιασμός για το ΣΕΣ 2014 – 2020, σε επίπεδο περιφέρειας, έχει, ήδη, γίνει.