Ένας 39χρονος, που εμπορεύονταν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, συνελήφθη, χθες, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης!


Ο 39χρονος Βρετανός παρακολουθούνταν από αστυνομικούς ειδικού κλιμακίου της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας. Καταζητούνταν από το 2009 κι είχε καταφέρει να διαφεύγει από αστυνομικές αρχές διάφορων ευρωπαϊκών χωρών. Μάλιστα, είχε χρησιμοποιήσει... 98 διαφορετικές ταυτότητες!

Το όνομά του είχε εμπλακεί το 2009 στην υπόθεση με το εργοστάσιο κατεργασίας κοκαΐνης που είχε βρεθεί στο Γουόρινγκτον του Μάντσεστερ. Τότε οι αρχές είχαν προχωρήσει στην κατάσχεση κοκαΐνης αξίας 1.600.000 λιρών Αγγλίας και είχαν συλληφθεί 12 άτομα (ανάμεσά τους κι ένας... ζάμπλουτος ραβίνος)! Ο 39χρονος, όμως, είχε καταφέρει να διαφύγει και, περνώντας από τη μία ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη, να παραμένει ασύλληπτος. Επίσης, είχε διαφύγει άλλο ένα άτομο, οι αναζητήσεις για το οποίο συνεχίζονται.

Σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, για εμπορία ναρκωτικών ουσιών και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα δεκατεσσάρων ατόμων με ηγετικό ρόλο. Όταν τον εντόπισαν οι αστυνομικοί στο ξενοδοχείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τους επέδειξε πλαστό διαβατήριο, για να καταφέρει να διαφύγει εκ νέου, αλλά αυτήν τη φορά του πέρασαν χειροπέδες...



Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα(διαβατήρια από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, φωτογραφίες τύπου ταυτότητας, στις οποίες ο δράστης εμφανίζεται με διαφορετικά εξωτερικά χαρακτηριστικά, 6 κινητά τηλέφωνα, τρία λάπτοπ, δυο συσκευασίες με ναρκωτικές ουσίες και 2.505 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.