Το τρίλεπτο της καταστροφής έζησε, από το 37' ως το 40', ο Ηρακλής. Έχασε δυο παίκτες, δέχτηκε ένα γκολ από πέναλτι... Κι έχασε το παιχνίδι, αφού δεν κατάφερε να ξαναμπεί σε αυτό...
Ας δούμε τι έγινε στο... τρίλεπτο του διαβόλου: Πρώτα τραυματίστηκε ο Καρασαλίδης. Κι ενώ ο παίκτης του Ηρακλή ήταν τραυματισμένος, στην επίθεση ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι και αποβολή: Ο Ουάρντα έπιασε κεφαλιά προς τα δίχτυα, πέρασε τη μπάλα από τον Χουάντερσον κι ήρθε ο Ζιαμπάρης για να διώξει με το χέρι. Κόκκινη στον παίκτη του Ηρακλή, στη βούλα ο Αιγύπτιος και Παναιτωλικός - Ηρακλής 1-0.

Κρίμα, γιατί ως εκείνη την ώρα, μπορεί ο Παναιτωλικός να είχε μια ελαφρά υπεροχή, αλλά ο Ηρακλής έδειχνε πως δεν κινδύνευε από τις σέντρες του σκόρερ από τα δεξιά, ή του Βιγιαφάνες από αριστερά...

Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής άργησε να... μπει στον αγωνιστικό χώρο. Δέχτηκε και δεύτερο γκολ στην αρχή και, στη συνέχεια, για ένα τέταρτο, ο Παναιτωλικός έπαιζε λες και ήταν η... Μπαρτσελόνα! Αποκομμένος ο Βέλλιος, σε κακή μέρα ο Περόνε, μακριά από τον καλό τους εαυτό και οι νεαροί, ο Ηρακλής δεν κατάφερε να μπει στο παιχνίδι.

Είχε, πάντως, την ευκαιρία, αν, στη φάση του 65' ο Περόνε δεν επέλεγε να περάσει τον επερχόμενο Μάρτιν κι έκανε σουτ. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είχε εξουδετερωθεί, αλλά ο παίκτης του Ηρακλή επέλεξε να μπει με τη μπάλα στα δίχτυα, περνώντας και τον αμυντικό. Εκείνος, στο άλμα του, βρίσκει τη μπάλα με το χέρι, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Λίγο αργότερα, ο Ηρακλής είχε άλλη μία ευκαιρία να μειώσει με τον Βέλλιο. Ίσως αν πετύχαινε κάτι σε αυτές τις φάσεις, να ήταν καλύτερα τα πράγματα για τους Θεσσαλονικείς. Όμως, επί 20 λεπτά στο β μέρος, οι Αγρινιώτες έπαιζαν λες και στο γήπεδο δεν υπήρχε αντίπαλος! Κι αν δεν υπήρχε κι ο Χουάντερσον, η διαφορά του σκορ θα ήταν μεγαλύτερη...

Στον Ηρακλή είναι σαφές πως λείπει ο Λάζαρ. Ο Βέλλιος δείχνει αποκομμένος και σήμερα, χωρίς τον τραυματία Ρομάνο τα πράγματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα.

Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: Αγρινίου
Σκόρερ: 40' Ουάρντα (πεν.), 48' Μαρκόφσκι / -
Δοκάρια: - / -
Χαμένα πέναλτι: - / -
Διαιτητές:  Γεώργιος Κύζας, Ιωάννης Σίπκας, Δημήτριος Ζησιμόπουλος, 4ος: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος
Κίτρινες: 51' Μάρτιν, 76' Παπάζογλου, 79' Ρουσκουσέδα, 90' Μύγας  / 15' Περόνε, 90+3' Βέλλιος)
Κόκκινες - / 37' Ζιαμπάρης
Οι συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μάρτιν, Κούσας, Ρουσκουγιέδα(81' Καμαρά), Βιγιαφάνες, Παπάζογλου(81' Κουτρουμάνος), Μάκος, Μαρκόφσκι, Πάυλο, Μύγας, Ουάρντα(90+1' Κωντσαντινόπουλος).
Στον πάγκο οι Στεφανάκος, Καμαρά, Κουτρουμάνος, Κάπελ, Ρομέρο, Κωνσταντινόπουλος, Χαντάκιας.
Ηρακλής (Παπαδόπουλος):  Χουάντερσον, Καρασαλίδης(39' Στάμου), Ιντζόγλου, Περόνε(79' Λουκίνας), Πασάς(59' Πουρτουλίδης), Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Καρλίτος, Ζιαμπάρης, Βέλλιος, Μπουλούτ.
Στο πάγκο οι : Περνίς, Στάμου, Κάσσος, Τσιλιανίδης, Πουρτουλιδης, Ζαμπάζης, Λουκίνας.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό: