Κάθε χρόνο προλαβαίνει... Μέσα σε λίγα λεπτά διασχίζει τη Γη από τη μία της άκρη ως την άλλη, μοιράζοντας δώρα σε όλα τα καλά παιδιά...



Το ξενόφερτο έθιμο θέλει τα κακά παιδιά να παίρνουν ένα... κάρβουνο. Αν και, τελικά, όσο και να μας έχουν παιδέψει τα σπλάχνα μας, μια ζωή παίρνουν μόνον δώρα. Ακόμη και σε δύσκολες εποχές. 

Παρά το ότι το έθιμο, όπως είπαμε, μας ήρθε από... έξω κι έχει να κάνει, σαφώς, με μια καθαρά καταναλωτική συνήθεια, επειδή δίνει χαρά στα παιδιά δεν είναι ώρα τώρα (ακόμη και αυτήν τη στιγμή που ζούμε την δεύτερη φορά Αριστερά) να το καταργήσουμε. Έτσι, επιλέξαμε φωτογραφίες από όλον τον κόσμο με το χαρωπό Άγιο με τα κόκκινα ρούχα (που δε λέει να φέρει πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ).

Στην κεντρική φωτογραφία πάνω, ο Ιταλός σέρφερ Φεντερίκο Πικινάλια, στο Λεβάντο. Και συνεχίζουμε: 


O Άι-Βασίλης στο Μετρό της Νέας Υόρκης, στο σταθμό 34 Street. Είναι σαφές πως το έλκηθρο έπαθε βλάβη...


O... Σάντα ταΐζει μία καμηλοπάρδαλη στο ζωολογικό κήπο της Δρέσδης, στη Γερμανία.




Κι αν είσαι και... παπάς, με την αράδα σου θα πας. Ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Κίμινγκ Λίεμπε, χρόνια τώρα μπαίνει ντυμένος Άι Βασίλης στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό. Και, φυσικά, περνά από τον ανιχνευτή μετάλλων και την σωματική έρευνα όπως κάθε ένας! Μηδενός του... Πάπα εξαιρουμένου!



Στο Τζαμού, χειμερινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ, ένας Άγιος που θυμίζει... Μπόλιγουντ.



Μέχικο Σίτι: Ένας Santa σαφώς Born to be Wilde...



Στα παλιά τείχη της Ιερουσαλήμ, ένας άνδρας ντυμένος Άι Βασίλης, ισορροπεί κρατώντας ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο Δένδρο. Εκεί που, αιώνες τώρα προσπαθούν να ισορροπήσουν έθνη και κοινωνίες...



¨Ενας... Αγιοβασίλης στη Βραζιλία, κάνει βαρκάδα στον Αμαζόνιο.



Υποβρύχιος Άγιος, στο Ενυδρείο του Παρισιού.



H φωτογραφία είναι από το Κράσνογιαρ της Ρωσίας. Οι αγιοβασίληδες που βλέπετε (άγιοι των πάγων, όπως τους λένε εκεί) είναι μέλη ομάδας διασώσεων. 



Νατζάφ, Ιράκ. Ο Αγιοβασίλης της φωτογραφίας είναι εθελοντής που μοιράζει δώρα στα παιδιά μιας φτωχογειτονιάς.



Βενετία. Άνευ λοιπών σχολίων...