Σε άλλες εποχές, οι καταγγελίες θα έπεφταν βροχή. Κι όμως, αν και χθες, με λίγους πόντους χιόνι που έλιωσαν ως το μεσημέρι καταφέραμε να... αποκλειστούμε και να κλείσουν σχολεία, εκτός του δήμου Ωραιοκάστρου κανείς άλλος δεν αναζητά ευθύνες!


Ήταν απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατούσε στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, με τις αλατιέρες να ρίχνουν αλάτι στις... 9 το πρωί, ενώ από το βράδυ, ήδη, το οδόστρωμα είχε μετατραπεί σε πίστα πατινάζ! Με έναν ήλιο σαν κι αυτόν, που τραγουδά ο Σαββόπουλος, σήμερα υπάρχουν περιοχές στην Κεντρική Μακεδονία που παραμένουν... στον πάγο!

Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, κυρίως στο ύψος της Καρδίας, από νωρίς χθες το πρωί ακινητοποιήθηκαν για περίπου δύο ώρες τα αυτοκίνητα. Ακολούθως η κίνηση γινόταν με ταχύτητα ελάχιστων χιλιομέτρων.

Μέχρι τις 10 το πρωί γινόταν με δυσκολία η κίνηση στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, από το νοσοκομείο του "Άγιος Παύλος" μέχρι το νοσοκομείο "Παπαγεωργίου", ενώ σημειώθηκαν δεκάδες τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές. 

Ένας οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά λίγο μετά τις πέντε τα ξημερώματα όταν έγινε καραμπόλα έξι οχημάτων στο ρεύμα προς δυτικά, στο ύψος του τούνελ της Τούμπας. Ο οδηγός βγήκε από το όχημα για να δει τι είχε συμβεί, παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου". 

Έψαχναν το αλάτι...

Το τούνελ έμεινε για αρκετή ώρα κλειστό. Με δυσκολία διεξαγόταν το πρωί η κυκλοφορία και στο δρόμο προς το Ωραιόκαστρο, όπου μάλιστα ακινητοποιήθηκαν δύο αστικά λεωφορεία και ταλαιπωρήθηκαν οι επιβάτες. Στο δρόμο από Ρετζίκι προς Νοσοκομείο Παπανικολάου ήταν απαραίτητες οι αλυσίδες, ενώ στο Πανόραμα ανοιχτός παρέμενε ο κεντρικός δρόμος, καθώς τα συνεργεία βγήκαν έξω από νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Μακεδονία" και ρεπορτάζ των δημοσιογράφων Φανής Σοβιτσλή και Φώτη Κουτσαμπάρη, παρότι η διοίκηση της περιφέρειας είχε προμηθευτεί 1.000 τόνους αλατιού και είχε επιστρατεύσει 24 οχήματα, χθες το πρωί επικράτησε κομφούζιο, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με δυσκολία. Ενδεικτικό της προχειρότητας είναι το γεγονός ότι κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΚΜ ζήτησαν από δήμους αλάτι, για να καλύψουν δρόμους στους οποίους τελικά βγήκαν μόνο δημοτικά οχήματα.

Η απάντηση της ΠΚΜ

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΠΚΜ δήλωσε ότι παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα οι υπηρεσίες της βρίσκονταν σε ετοιμότητα. Ειδικότερα οι αρμόδιες υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης ανέφεραν ότι οι δήμοι δεν ζήτησαν την αρωγή τους και πως περίμεναν εντολή από την τροχαία και τους δήμους όπου σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα, για να ρίξουν αλάτι. 

"Ειδοποιηθήκαμε τα ξημερώματα για τα προβλήματα, οπότε έσπευσαν τα οχήματα και οι αλατιέρες. Δεν μπορούμε να ρίξουμε αλάτι στους δρόμους εκ των προτέρων, δηλαδή αν δεν πιάσει πάγος", τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Στάθης Αβραμίδης και πρόσθεσε ότι η ΠΚΜ έχει επιστρατεύσει 24 οχήματα, για να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από τον παγετό που αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες ημέρες.