Μια γιγαντιαία επιχείρηση ζωής έχει ξεκινήσει από το βράδυ της Τρίτης στην Κρήτη με σημείο αναφοράς το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.


Για πρώτη φορά στα χρονικά του νοσοκομείου στήθηκαν δυο χειρουργικά τραπέζια και πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες μεταφορές οργάνων προκειμένου αρκετοί συνάνθρωποι μας να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή.

Πρόκειται για μια δωρεά που αποτελεί μια ξεχωριστή προσφορά ζωής χάρη στην ευαισθησία των συγγενών δυο Κρητικών που έχασαν τη μάχη με την ζωή.

Δότες είναι ένας 51χρονος άνδρας από την Κρήτη και μια 58χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Κρήτη η οποία κατοικούσε στην Κω οι οποίοι υπέστησαν εγκεφαλική αιμορραγία με αποτέλεσμα να καταλήξουν κλινικά νεκροί . Μέσα στον πόνο τους οι οικογένειες τους πήραν την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα νεφρά του 51χρονου άνδρα θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Αθήνας, οι κερατοειδείς θα παραμείνουν στο Ηράκλειο ,το ήπαρ θα δοθεί στη Θεσσαλονίκη και οι πνεύμονες του θα μεταφερθούν στο Μόναχο της Γερμανίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα νεφρά της 58χρονης γυναίκας θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη, οι κερατοειδείς στο Ηράκλειο, το ήπαρ στην Αθήνα. Παράλληλα η καρδιά της θα μεταφερθεί στο Ανόβερο της Γερμανίας ενώ και οι πνεύμονες της αναμένεται να μεταφερθούν σε νοσοκομείο του εξωτερικού.


Creta live.gr