Με την αυριανή διάσκεψη ασχολούνται οι περισσότερες από τις σημερινές εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους, δίνοντας διάφορα σενάρια. Ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση φιλοξενεί η τοπική "Μακεδονία". 


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας
«Είναι ξεκάθαρο πως η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη - αργά ή γρήγορα - επιστρέφει στην εξουσία... Όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πολύ δε περισσότερο οι κρυφές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, συντείνουν στο συμπέρασμα πως η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται σε κυρίαρχο του πολιτικού σκηνικού της χώρας μας», υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ: «Σφήνα» το χρέος
Σύμφωνα με την εφημερίδα «διφορούμενα είναι τα μηνύματα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση και γενικότερα τη συμμετοχή του στο Ελληνικό Πρόγραμμα, καθώς τηρεί μία στάση σκληρή και άκαμπτη, την οποία συνδέει απόλυτα με τους κανόνες του Καταστατικού. Ταυτόχρονα το ΔΝΤ κάνει μία στροφή και δείχνει τον δρόμο για να αποφευχθούν τα πολύ σκληρά μέτρα με την εισήγηση για μεγάλη ελάφρυνση χρέους, την οποία πιστεύει ότι πρέπει να αναλάβουν οι Ευρωπαίοι εταίροι της χώρας».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Έρχεται βασιλιάς, διπλό νόμισμα και Καρατζαφέρης»
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «θα δημιουργηθεί μια κίνηση από τεχνοκράτες, ανώτατους δικαστικούς, αλλά και στρατιωτικούς που θα την βαφτίσουν επί παραδείγματι, κίνηση Εθνικής Αναγέννησης ή Εθνικής Σωτηρίας και θα ομοιάζει πάρα πολύ με το κίνημα του Νικολάου Ζορμπά το 1909. Βέβαια επ' ουδενί μιλάμε για κίνηση του τύπου των Συνταγματαρχών το '67, αλλά για μια κίνηση που δεν θα διχάζει και σκοπό θα έχει να δώσει την ελπίδα και την προοπτική που αναζητά πλέον, το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού μας. Αυτή η κίνηση Εθνικής Αναγέννησης ή Εθνικής Σωτηρίας θα έχει σε πρωταγωνιστικό ρόλο τον τέως Πρίγκιπα Νικόλαο, αλλά και άλλα μέλη της τέως Βασιλικής οικογένειας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κρατήστε πρόσφυγες
«Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει άμεσα την υπόσχεσή της και να προσφέρει καταλύματα σε 50.000 πρόσφυγες, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βοηθήσει την Αθήνα να πετύχει αυτό το στόχο, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε σήμερα», γράφει η εφημερίδα.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Εισφορά αλληλεγγύης και στις συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «με νέα ορμή προχωρά η κυβέρνηση στην κατακρεούργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την αύξηση φόρων και εισφορών προκειμένου να προσδιοριστεί η ημερομηνία καθόδου των θεσμών στην Αθήνα και την ολοκλήρωση τις αξιολόγησης προ του (ορθόδοξου) Πάσχα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τουρκικές διεκδικήσεις στο τραπέζι μέσω NATO
H εφημερίδα τονίζει ότι «η Άγκυρα επιβεβαιώνει, αλλά και «αναβαθμίζει» την πολιτική των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. Και το κάνει με απόρρητο έγγραφο που κατέθεσε η τουρκική αντιπροσωπεία στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ στις 15 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για το επιχειρησιακό σχέδιο της Συμμαχίας ως προς την αντιμετώπιση του προσφυγικού».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αύριο «κληρώνει»
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Σύνοδος Κορυφής για το εκρητικό ζήτημα του Προσφυγικού και Eurogroup με σκληρά μέτρα στο τραπέζι για να κλείσει η περίφημη αξιολόγηση και να αποφευχθεί (;) το «μπαμ» του Μαΐου».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRANEWS:  Ποιον έχει έτοιμο για φάγωμα ο Κυριάκος
«Έχει συγγενική σχέση με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, είναι φιλόδοξος και σχετικά νεοφερμένος στη ΝΔ, παρουσιάστηκε στη δημόσια σκηνή ως ειδικός στα οικονομικά, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιφυλάξεις για την εντιμότητα του και του ζητάει να αποχωρήσει από αξιώματα και να μην ζητάει ρόλους στη ΝΔ», γράφει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανακοίνωση απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ «καθόρισε τα άμεσα καθήκοντα του Κόμματος, ώστε να δυναμώσουν οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες, η κοινωνική συμμαχία, να γίνει υπόθεση της λαϊκής πάλης η πρόταση διεξόδου που προτείνει το ΚΚΕ, για μια ριζικά διαφορετική πορεία της χώρας, με την εργατική τάξη και το λαό να έχουν στα χέρια τους την εξουσία και την οικονομία».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Σε πρόωρη γήρανση η κυβέρνηση
Η εφημερίδα φιλοξενεί δημοσκόπηση της εταιρίας To The Point και επισημαίνει: «Δυσαρεστημένοι από το έργο της κυβέρνησης εμφανίζονται σχεδόν οκτώ στους δέκα πολίτες στο νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και οι μισοί απ' όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι πολίτες αποδοκιμάζουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό και δείχνουν να μην εμπιστεύονται την κυβέρνηση στη σκληρή μάχη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, προτιμώντας μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Καρανίκας σόου: «Τι θα πει αξιοκρατία; »
Η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του συμβούλου του πρωθυπουργού, στην οποία ο ίδιος αναρωτιέται τι σημαίνει βιογραφικό, δηλώνει φαν της Μενεγάκη και θεωρεί ότι τα ΜΜΕ έπρεπε να ασχοληθούν με το προσφυγικό κι όχι με τον ίδιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Το μαρτύριο της σταγόνας
«Σε επικίνδυνη τελμάτωση οδηγεί τη κοινωνία, την οικονομία και εν συνόλω τη χώρα η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, με την τακτική των αναβολών και των καθυστερήσεων ως προς την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει έναντι των δανειστών. Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να αρνείται να συνειδητοποιήσει ότι θέλοντας και μη, δεν μπορεί να «προσπεράσει» τις δεσμεύσει που ο ίδιος ανέλαβε πέρυσι το καλοκαίρι και βαδίζει από τη μία αναβολή στην άλλη, χωρίς να καταλαβαίνει ότι όσο περισσότερος χρόνος χαθεί, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κόστος για την κοινωνία και τη χώρα, αλλά και τόσο μεγαλύτερα θα είναι οι πιθανότητες να γκρεμιστεί ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία», γράφει η εφημερίδα.

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:  Υπουργός εκβιάζει εισαγγελέα
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «διαρκείς παρεμβάσεις στην άσκηση των καθηκόντων της, αλλά και απειλές κατά της ιδίας και κατά της οικογενείας της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο καταγγέλλει η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, με έγγραφο βόμβα που αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα». Πρόκειται για την εισαγγελέα που χειρίστηκε τη δικογραφία Βγενόπουλου και εναντίον της οποίας ζητήθηκε πειθαρχική έρευνα από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, λίγες ημέρες μετά την απόφαση της να θέσει την υπόθεση στο αρχείο».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Μόνιμο Hot Spot κάνουν την Ελλάδα για 300.000
Η εφημερίδα τονίζει: «Πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα πάνω από τη χώρα μας. Δεν φθάνει η οικονομική... προσφυγιά που έξι χρόνια τώρα βιώνει η Ελλάδα, έχουν αποφασίσει να μας κάνουν και μόνιμη αποθήκη των προσφύγων και των μεταναστών που συνεχίζει κάθε μέρα να στέλνει με tis βάρκες της στην Ευρώπη η Τουρκία. Η οποία, παίζοντας σατανικά τα εκβιαστικά παιχνίδια της για να αποσπάσει ανταλλάγματα, δεν πρόκειται να αποτρέψει tis ροές από τα παράλιά της».

TO ΧΩΝΙ: Μας φέσωσε και τώρα μας απολύει
Η εφημερίδα κάνει λόγο για αντιδράσεις μελών ΝΟΔΕ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Φέσια δεκάδων χιλιάδων ευρώ άφησε στους εργαζόμενους των ΝΟΔΕ ο Αντώνης Σαμαράς. Στο δρόμο τους πετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεν αναγνωρίζει ούτε την οφειλή της ΝΔ ούτε τους ίδιους τους... υπαλλήλους», γράφει.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οξφόρδη: Η κλιματική αλλαγή θα χτυπήσει σφοδρά την Ελλάδα
«Τουλάχιστον μισό εκατομμύριο άνθρωποι θα χαθούν μέχρι το 2050 από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή τροφίμων, προβλέπει έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ Μάρκο Σπρίνγκμαν του «Προγράμματος Μάρτιν για το Μέλλον των Τροφίμων» του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο The Lancet, αξιολόγησαν σε παγκόσμιο επίπεδο τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στη διατροφή και την υγεία», επισημαίνει η εφημερίδα.

REALNEWS: Βγάζουν λάδι τον Χριστοφοράκο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "ο εισαγγελέας ζητεί να αρθούν τα 2 από τα 3 εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούν για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens".