Στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης τέθηκε, από κατοίκους της περιοχής, το θέμα με ομάδες νεαρών που παραβιάζουν τις ώρες κοινής ησυχίας στον πεζόδρομο της Ικτίνου, στη Θεσσαλονίκη.
Οι κάτοικοι περιέγραψαν, με μελανά χρώματα, την κατάσταση που επικρατεί κάθε βράδυ, λέγοντας ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν, ακόμη - ακόμη να μπουν στα σπίτια τους, καθώς ομάδες νεαρών κάθονται στις εισόδους των πολυκατοικιών.
Όταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παν. Αβραμόπουλος ευχαρίστησε τους κατοίκους για τις επισημάνσεις τους, πήρε το λόγο ο επικεφαλής της παράταξης "Εντάξει", Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος ζήτησε "για να μη φανεί ότι οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν, μίλησαν κι έφυγαν, να υπάρξει απάντηση από τη διοίκηση"...
Αυτό ήταν η αφορμή για μια... μικρή έκρηξη του προέδρου του σώματος, ο οποίος φωνάζοντας είπε στον κ. Καλαφάτη:
-Δεν δέχομαι κάτι τέτοιο από εσάς, που σας τιμώ και σας θεωρώ φέρελπι πολιτικό.
Ο επικεφαλής των "Εντάξει" επέμενε, αν υπάρχει κάποια απάντηση από την διοίκηση και το λόγο έλαβε ο αντιδήμαρχος Έργων και Καθαριότητας, Θ. Παππάς:
"Έχουν υπάρχει κι άλλες παρεμβάσεις από κατοίκους της ίδιας περιοχής και υπήρξαν αιτήματα. Είχαμε πει δυο βασικά πράγματα: Να ενισχύσουμε τη φύλαξη, κάτι που έγινε, όπως να πλένεται καθημερινά ο τόπος, που επίσης γίνεται. Υπάρχει και μια μακροπρόθεσμη λύση, να γίνει ανασχεδιασμός της περιοχής", τόνισε και κατέληξε: "Εδώ χρειάζεται ευταξία και επιβολή του νόμου και της τάξης".
Η Γλυκερία Καλφακάκου, της παράταξης "Θεσσαλονίκη - Ανοικτή Πόλη", γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, είπε ότι "εκεί συγκεντρώνονται ομάδες νέων που δεν μπορούν να πάνε σε άλλο χώρο. Συμφωνούμε ότι δεν μπορεί κάποιος να ζει με συνεχείς οχλήσεις κάτω από το παράθυρό του, κατανοούμε, όμως, και τους νέους που δεν μπορούν να πάνε να διασκεδάσουν κάπου αλλού. Είχαμε προτείνει στο δήμο -γιατί νομίζω αυτός είναι ο ρόλος του- να βρεθεί άλλος χώρος, παραδείγματος χάρη στα γυάλινα περίπτερα της παραλίας".
Αντίθετη ήταν η άποψη του επικεφαλής της παράταξης "Μένουμε Θεσσαλονίκη", Γ. Ρακκά: "Πρόκειται για κοινωνικό κανιβαλισμό. Αν θέλουν οι νέοι να κάνουν χρήση του χώρου, να την κάνουν χωρίς να προκαλούν προβλήματα. Υπάρχει το παραλιακό μέτωπο, αλλά δε φεύγουν από εκεί, γιατί κάνουν... στασίδι στα μπαρ. Είμαστε ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό και μηδενισμό", υπογράμμισε.
Η γιατρός Ελένη Δανιηλίδου, κάτοικος της περιοχής υπογράμμισε πως "δεν έχουμε τίποτα εναντίον των νεαρών που θέλουν να πιουν μια μπίρα και να καθίσουν μέχρι αργά, αλλά αυτά δεν είναι τα ενοχλητικά άτομα -κι ας παίζουν μουσική μέχρι αργά. Το μείζον θέμα είναι ότι μέσα σ αυτήν την ομάδα των παιδιών, παρεισφρύει μια ομάδα πολύ παραβατική". Επισήμανε ότι η παρουσία απλών αστυνομικών έδρασε αποτρεπτικά γι αυτήν την ομάδα.
Στη διακριτική στάση της αστυνομίας στάθηκε και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου, η οποία έχει ταχθεί υπέρ της παρουσίας των νέων στην Ικτίνου, επειδή "δίνουν ζωντάνια στην περιοχή". Παραδέχτηκε ότι τις τελευταίες ημέρες, από την αντιμετώπιση της αστυνομίας που παρακολουθεί διακριτικά, έχει δοθεί λύση.
Σχόλια
Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.