«Η ΝΔ δεν έκανε καθόλου καλό ξεκίνημα. Βλέπουμε τον Βρούτση στο υπουργείο Εργασίας, είναι ο άνθρωπος που είχε καταργήσει τον κατώτατο μισθό και εφηύρε τον υποκατώτατο μισθό εν μία νυκτί. Είναι ο άνθρωπος που κατήργησε τον βασικό μισθό και τον έκανε ακόμη χαμηλότερο»!


Αυτά ανέφερε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, σε δηλώσή της στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Κάνοντας λόγο για τη νέα κυβέρνηση, η κα Νοτοπούλου σημείωσε: «Νομίζω ότι είναι πολύ μακριά από αυτό που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή ένα ευέλικτο σχήμα, μοιάζει να είναι ένα καθόλου ευέλικτο σχήμα». «Είναι με παλιά υλικά, με υλικά που προέρχονται από τις κυβερνήσεις του 2012 μέχρι το 2014».

Συγχρόνως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη γυναικεία παρουσία, αλλά και στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, επισημαίνοντας ότι «οι γυναίκες είναι πολύ λίγες στον αριθμό» και την «προβληματίζει και η επιστροφή του κ. Καράογλου στο ΥΜΑΘ», ξεκαθαρίζοντας όμως πως τον εκτιμά ιδαίτερα.

Ερωτηθείσα γιατί την προβληματίζει η επιστροφή αυτή του κ. Καράογλου, απάντησε: «Νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης βγήκε με ένα αφήγημα στην κοινωνία ανανέωσης στελεχών, μητρώο στελεχών, νέα παιδιά μπροστά, νέοι άνθρωποι, πήγε τελικά ξανά με τους ίδιους ανθρώπους που οδήγησαν τη χώρα εδώ που την οδήγησαν -δεν εννοώ τίποτε προσωπικό, τον εκτιμώ ιδιαίτερα (σ.σ. τον κ. Καράογλου)- παρόλα αυτά όμως δεν πρόκειται για μια καινούρια αρχή για τη χώρα, πρόκειται για μια επιστροφή σε δύσκολες εποχές».

Παράλληλα, ζητώντας να σχολιάσει την παρουσία 21 εξωκοινοβουλευτικών στελεχών στη νέα κυβέρνηση, η κα Νοτοπούλου επεσήμανε πως «έχει περάσει μια σειρά από αρμοδιότητες είτε είναι από το Προστασίας του Πολίτη είτε από το Μεταναστευτικής, αρμοδιότητες που ανήκαν στους γενικούς γραμματείς μέχρι πρότινος πέρασαν σε υπουργούς και υφυπουργούς. Νομίζω αυτό είναι βήματα προς τα πίσω γιατί έχουμε καταφέρει να εξυγιάνουμε σε μεγάλο βαθμό τη δημόσια διοίκηση. Αν το θέμα ήταν οι τεχνοκράτες, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που έφερε το καινούριο μοντέλο διοίκησης. Οι γενικοί γραμματείς διορίζονταν από ΑΣΕΠ πια, δεν ήταν τα κομματικά στελέχη. (...) Να περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί, σίγουρα δεν ξεκινήσαμε καλά».