Τρεις και... ξημέρωσε για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Η αγωνία των υποψηφίων, ειδικά σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα ύψη, καθώς, από την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή θα εξαρτηθεί κατά πολύ η δική τους παρουσία στα βουλευτικά έδρανα.
Για παράδειγμα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμείνει στα ποσοστά της 21ης Μαΐου -ή, πολύ περισσότερο, αν υποχωρήσει κι άλλο, έστω και ελάχιστα- θα δει τις έδρες σε Α και Β Θεσσαλονίκης να μειώνονται και να μένουν έξω προβεβλημένα στελέχη. Παρόμοια αγωνία υπάρχει και στο ΠΑΣΟΚ για την έδρα της Α Θεσσαλονίκης, για την οποία όλοι θυμούνται την πρόσφατη "μάχη" Ανδρουλάκη - Καστανίδη.
Εκεί, όμως, που αίφνης άναψαν φωτιές, είναι στη Νέα Δημοκρατία. Οι υποψήφιοι στις δύο περιφέρειες της Θεσσαλονίκης φαίνεται να έχουν καταλάβει πως μπορεί το κόμμα να πάρει το μπόνους των -ως- 50 εδρών, αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι οι τελευταίοι σε Α και Β εκλογική περιφέρεια διατηρούν την έδρα τους. Τίποτα δεν αποκλείει οι εννέα έδρες της Α Θεσσαλονίκης -για παράδειγμα- να γίνουν οκτώ και αυτή η μία έδρα να "καθίσει" σε άλλη εκλογική περιφέρεια της χώρας όπου, τώρα, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν μοιραστεί από μία, ενώ η ΝΔ ήταν αυτή που είχε διπλάσιο ποσοστό από τον δεύτερο!
Έτσι, βγήκαν ξανά τα κομπιουτεράκια κι οι ράφτες σταμάτησαν να ράβουν βουλευτικά κοστούμια...

Γράφει ο Περαστικός