Περιορισμένη είναι, προς το παρόν, η προσέλευση των πολιτών στις κάλπες, στη Θεσσαλονίκη. Σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου οι ψηφοφόροι που έχουν προσέλθει ως τώρα, είναι κατά πολύ λιγότεροι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.
Η εκλογική διαδικασία άρχισε χωρίς παρατράγουδα στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, σε ένα εκλογικό τμήμα, στο 1ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, η δικαστική αντιπρόσωπος πήρε μαζί της την οικογένεια της για να τη βοηθήσει, από φόβο μήπως δεν εμφανιστεί κανένας από την εφορευτική επιτροπή!
Η συμβολαιογράφος Έλενα Γεωργιάδου, ο γιος της Ξενοφώντας και ο σύζυγος της Παναγιώτης Σιδηρόπουλος βρίσκονται στο 1ο δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης και όλοι μαζί βοηθούν τους πολίτες να ψηφίσουν. Επίσης, γραμματέας στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα είναι ο ανιψιός της κ. Γεωργιάδου.
Στο ίδιο σχολείο, στο 162 Εκλογικό Τμήμα,  αντίθετα, η δικαστική αντιπρόσωπος Σοφία Παλαμίδου είναι... μόνη της, αφού τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, αλλά και οι εκπρόσωποι των κομμάτων δεν προσήλθαν από το πρωί.