Μικρή βελτίωση από τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου, είχε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της Κυριακής. Στην Α Θεσσαλονίκης ήταν πρώτη σε όλους τους δήμους, με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ, που, όμως, είχε παντού απώλειες. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, που πανηγυρίζει, παρουσίασε μικρές βελτιώσεις.

Η δυτική Θεσσαλονίκη ήταν -για άλλη μία φορά- το... ερωτηματικό. Τα αποτελέσματα ενδεχομένως να μην εξηγούνται με τη λογική.

Όγδοο κόμμα σε Αμπελόκηπους – Μενεμένη, Κορδελιό – Εύοσμο, Νεάπολη – Συκιές και Παύλο Μελά είναι η Πλεύση Ελευθερίας. Πρώτη παντού η ΝΔ, δεύτερος παντού ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ η Ελληνική Λύση χτύπησε τρίτες θέσεις σε Αμπελόκηπους – Μενεμένη, Κορδελιό – Εύοσμο και Παύλο Μελά, άλλα πέμπτη θέση σε Νεάπολη - Συκιές.

Το ΚΚΕ κινήθηκε στις θέσεις τέσσερα (Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Νεάπολης – Συκεών και Παύλου Μελά) και πέντε (Κορδελιού – Ευόσμου) με ενίσχυση των ποσοστών του. 

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ήταν τρίτο μόνον σε Νεάπολη - Συκιές (το... κάστρο του "πράσινου" δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη), στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου ήταν τέταρτο και στους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Παύλου Μελά, πέμπτο.

Οι Σπαρτιάτες έδειξαν δύναμη στα δυτικά (όπως ήταν φυσικό). Ήταν έκτοι στους τρεις δήμους και έβδομοι μόνο σε Νεάπολη - Συκιές. Εκεί τους πέρασε η Νίκη, αλλά ήταν έβδομη στους υπόλοιπους δήμους.

Σε Θεσσαλονίκη και Καλαμαριά πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία, δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πέμπτο η Ελληνική Λύση, έκτο η Νίκη, έβδομο η Πλεύση Ελευθερίας και όγδοο οι Σπαρτιάτες.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ, ενώ στην Καλαμαριά είναι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει το καλύτερο εκλογικό ποσοστό της στον δήμο Θεσσαλονίκης και το χειρότερο στον δήμο Παύλου Μελά,  ίσως το μοναδικό δήμου που, τα τέσσερα αυτά χρόνια είδε... έργα να υλοποιούνται και αιτήματα ετών να γίνονται δεκτά (τα έργα στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά έτρεχαν με γοργό ρυθμό, ενώ ο δήμος είδε το οικόπεδο του ΑΓΝΟ να μετατρέπεται σε χώρο πρασίνου).

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταγράφει το χειρότερο ποσοστό του στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, ενώ το καλύτερο ποσοστό το παίρνει στον... γαλάζιο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης! 

-Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ καταγράφει το καλύτερο ποσοστό του στον δήμο Νεάπολης – Συκεών (αναφέραμε πιο πάνω τον... ισόβιο δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη), ενώ το χειρότερο ποσοστό του καταγράφει στο δήμο Θεσσαλονίκης (όπου ακόμη και η "μάχη" για τον δημαρχιακό θώκο έχει... τριχάσει τα στελέχη του, καθώς άλλοι πάνε με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, άλλοι με τον Αγγελούδη κι άλλοι με τον Πέγκα)...

Το ΚΚΕ έχει το καλύτερο ποσοστό του στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, ενώ χειρότερος δήμος παραμένει εκείνος του Κορδελιού – Ευόσμου. 

Οι Σπαρτιάτες κατέγραψαν το καλύτερο ποσοστό τους στον δήμο Παύλου Μελά, και το χειρότερο στην Καλαμαριά.

Η Ελληνική Λύση πήρε το καλύτερο ποσοστό στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, ενώ το χειρότερο στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Το καλύτερο ποσοστό της η Νίκη το κατέγραψε στον δήμο Παύλου Μελά, ενώ το χειρότερο στην Καλαμαριά.

Τέλος, η Πλεύση Ελευθερίας είναι σταθερή σε ποσοστά, με διαφορά δεκαδικών προς τα πάνω σε Νεάπολη - Συκιές και προς τα κάτω στο δήμο Θεσσαλονίκης.