Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα είναι, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Ορφανός, ως επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον».
Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι, σε συνέντευξη τύπου στο κτίριο της ΕΣΗΕΜΘ. 
Χαρακτήρισε αποτυχημένη την διοίκηση Ζέρβα, είπε, ειδικά για την καθαριότητα, ότι η πόλη υστερεί στον τομέα αυτό επειδή η διοίκηση του δήμου δεν έχει συγκεκριμένο και οργανωμένο σχέδιο κι υποσχέθηκε να «αλλάξουμε τα πάντα ώστε να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη».
Όπως είπε, το όνειρο, που με την παράταξή του θα γίνει πραγματικότητα, είναι «μια καλύτερη, καθαρότερη, λειτουργικότερη, πιο ανθρώπινη και με περισσότερο πράσινο πόλη, που θα έχει ως βασικό στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, την προώθηση παραγωγικών διαδικασιών, την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου της, την συνεργασία με όλους τους δήμους της ευρύτερης περιοχής». Θέλει τη Θεσσαλονίκη πόλη φιλόξενη για τους κάτοικους της, αλλά και για τους επισκέπτες της, προσαρμοσμένη στη σύγχρονη ηλεκτρονική εποχή και διατηρώντας τις γωνιές που σηματοδοτούν την ιστορία της. Έτεινε χείρα φιλίας στους εργαζόμενους του δήμου και είπε πως θα απαντήσει αρνητικά «στο φαίνεσθαι και τις φιοριτούρες και απολύτως θετικά στο πράττειν και το αποτέλεσμα».
Διευκρίνισε ότι δε θα αναζητήσει χρίσμα κι ότι θα περιμένει να δει τι σκέφτονται και τα άλλα κόμματα, χωρίς να επηρεάζεται η απόφασή του.
Στη συνέντευξη έδωσαν -μεταξύ άλλων- το παρόν ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Καλαϊτζίδης, ο Βενιαμίν Καρακωστάνοτγλου, η γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Χριστίνα Αρχοντή, ο πρώην Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και η πολιτευτής της ΝΔ Φαίη Τύρη.