Παγωμένα, από χθες το μεσημέρι, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στη Θεσσαλονίκη, παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο κόμμα τους, καθώς όλα δείχνουν ότι, άσχετα με το αποτέλεσμα των ενδοπαραταξιακών διαδικασιών, οδηγούνται με γοργό ρυθμό σε διχοτόμηση.
Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από αυτά που ξεκίνησαν την πορεία τους από το Ρήγα Φεραίο,  μου έλεγε χθες ότι ιδιαίτερα συζητήθηκε η αποστροφή του λόγου του Αλέξη Τσίπρα για τις πιο όμορφες θάλασσες, που είναι αυτές στις οποίες δεν ταξιδέψαμε ακόμη. 
Το συνδύαζαν, μάλιστα, με το άλλο σημεία των δηλώσεων, όπου ο κ. Τσίπρας είπε πως έκανε στην άκρη για να μην τον ... παρασύρει η ορμή του κόμματος.
Οι χρησμοί Τσίπρα μπήκαν κάτω από το κομματικό μικροσκόπιο, αλλά δεν έγινε δυνατό να αποκωδικοποιηθούν γιατί προέκυψαν νέα προβλήματα: Θα είναι υποψήφιος πρόεδρος ο Τεμπονέρας; Κι αν ναι, καθώς δεν έχει εκλεγεί, θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ πορεία... ΠΑΣΟΚ, με αρχηγό εκτός Βουλής; Μάλιστα, ο συγκεκριμένος δεν είναι ευρωβουλευτής, όπως ο Ανδρουλάκης, για να ΄χει ένα βήμα προώθησης απόψεων και πολιτικών...
Μετά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη άρχισαν να αναρωτιούνται για άλλα: Μήπως οι άλλες θάλασσες που θέλει να ταξιδέψει ο -ως το μεσημέρι χθες- αρχηγός είναι ένα νέο κόμμα; Και τι θα κάνει, σε αυτήν την περίπτωση, κάποιος ή κάποια που θα διεκδικούσε ως συνεχιστής -ή συνεχίστρια- την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ;
Την ίδια στιγμή, τα προβεβλημένα στελέχη ανέβαζαν, το ένα μετά το άλλο, αναρτήσεις στα σόσιαλ για το μεγάλο έργο του Αλέξη Τσίπρα. Κάποιοι που οφείλουν την πολιτική τους ύπαρξη σε αυτόν, όπως ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης, φανερά συγκινημένοι, επεσήμαναν ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι "ο εγγυητής της ενότητας του κόμματος" στις διαδικασίες.  Άλλοι, όπως ο Αλ. Τριανταφυλλίδης, που δεν εξελέγη, προτίμησαν κι αυτοί ρήσεις ποιητών: "Εγώ φεύγω, εσείς να δούμε τώρα", ανάρτησε, χρησιμοποιώντας Ελύτη... Κι ήταν κι εκείνοι, όπως η Θεοδώρα Αυγέρη, που έχασε την έδρα της στη Β Θεσσαλονίκης, που τα ΄βαλαν με το σύστημα, ρίχνοντας και μια "μπηχτή" στους συντρόφους: "Το πόσο ανελέητα πολεμήθηκε ο Αλέξης, θα φανεί στο πόσο ξαφνικά θα αγαπηθεί μετά την παραίτησή του από το ανακουφισμένο σύστημα. Εδώ θα είμαστε! Καλή πατρίδα σύντροφοι…", ανάρτησε... Η Κατερίνα Νοτοπούλου προτίμησε (ως χθες βράδυ) τη σιωπή, ενώ ο Σ. Φάμελλος αναμετέδωσε τα τουιταρίσματα του Αλέξη Τσίπρα.

Γράφει ο Περαστικός