Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται, σήμερα, δύο πολιτικούς αρχηγούς: Τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.
Αναλυτικά:
Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 και συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος, στην οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρωί 0 ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραχώτησε συνέντευξη στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και 'Ακη Παυλόπουλο, στην οποία τόνισε ότι «πρέπει να ξαναγεμίσουν οι κάλπες. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος οι πολίτες να θεωρήσουν ότι δεν αξίζει τον κόπο να ξαναψηφίσουν». Πρόσθεσε ότι «ανοίγει η πιθανότητα για μια Βουλή που, μόνον πολυφωνική δε θα είναι. Θα ήταν πολυκομματική αν οι πολίτες γνώριζαν τι ψηφίζουν και τι θα πάρουν». Όπως είπε για τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ «πάντα υπήρχε ένας χώρος στα δεξιά της ΝΔ και πρωτίστως είχε καταληφθεί από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής». Ζήτησε «άνετη, λειτουργική πλειοψηφία».
Ομιλία θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στην προβλήτα Α’ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 20:00. «Είμαστε πάλι όλες και όλοι εδώ, κι ακόμα περισσότεροι, παρούσες και παρόντες στο δημοκρατικό προσκλητήριο του αγώνα για να υπερασπιστούμε αρχές και αξίες, για να δώσουμε τη μάχη της ανατροπής», προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη από την Πλατεία Συντάγματος. Υπογράμμισε ότι «η μόνη επιλογή» που αποτρέπει τον σχεδιασμό του κ. Μητσοτάκη, είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «για να μην έχει λευκή επιταγή τη Δευτέρα».
Στις 10:00 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκης θα μιλήσει στον Π. Τσίμα στον ρ/σ ΣΚΑΪ. Στις 20:00 θα μιλήσει στο Ηράκλειο Κρήτης. 
Στη Θεσσαλονίκη ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας. Θα μιλήσει στις 20.30 στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας. Ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να στηρίξουν το ΚΚΕ στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής απηύθυνε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία της Λαμίας.
Στις 21:00 στην Πλατεία Νέας Σμύρνης  θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης και στελέχη του κινήματος.