Τη λειτουργία της απογευματινής λαϊκής αγοράς στην οδό Κώττα Ρούλια, στην 2η Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, ζητά ο υποψήφιος δήμαρχος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ώρα Θεσσαλονίκης», Σάκης Τζακόπουλος.

«Η λαϊκή αγορά πρέπει να λειτουργήσει σε μια περιοχή που θα της προσφέρει έναν ελάχιστο ευπρεπισμό και θα δώσει ένα μικρό αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής. Ο κ. Ζέρβας πρέπει να φέρει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και πάλι το θέμα και να βοηθήσει να λειτουργήσει γρήγορα. Οι δημότες το θέλουν, η περιοχή το χρειάζεται. Αυτό από μόνο του ξεπερνάει τους όποιους λόγους οδήγησαν σε μια βιαστική απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, στην τελευταία του συνεδρίαση» τονίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ώρα Θεσσαλονίκης».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάκης Τζακόπουλος, εξηγεί πως στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 12ης Ιουνίου ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η έγκριση της «αναχωροθέτησης της λαϊκής αγοράς της οδού Κώττα Ρούλια (πρώην λαϊκή αγορά “Ροτόντας”) στη 2η Δημοτική Κοινότητα».

«Ωστόσο, η διαμαρτυρία των εργαζομένων και η αδιαλλαξία της διοίκησης του δήμου να μην συζητηθούν τα θέματα που αυτοί έθεσαν καθώς και οι ενέργειες του προέδρου Π. Λεκάκη, ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεδρίαση, ήταν οι αιτίες  πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι να αποχωρήσουμε από το δημοτικό συμβούλιο. Έμαθα με έκπληξη την επόμενη μέρα ότι τελικά η συνεδρίαση συνεχίστηκε και το θέμα συζητήθηκε αλλά δεν εγκρίθηκε αφού απαιτούνταν 25 θετικές ψήφοι», πρόσθεσε ο κ. Τζακόπουλος.

Το ιστορικό

Η λαϊκή αγορά της οδού “Κώττα Ρούλια”, η οποία δεν λειτούργησε ποτέ στην ομώνυμη οδό, χωροθετήθηκε σε τμήμα της οδού το 2005, στο πλαίσιο της διαδικασίας μετακίνησης της λαϊκής αγοράς που λειτουργούσε στην περιοχή της Ροτόντας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με αποφάσεις του το 2005 γνωμοδότησε υπέρ της κατάργησης και μετακίνησης της λαϊκής αγοράς της οδού Μανωλάκη Κυριακού (Λ.Α. Ροτόντας), στην οδό Κώττα Ρούλια από την οδό Μαντζάρου έως και την οδό Τσορλίνη, με ημέρα λειτουργίας κάθε Τετάρτη.

Όμως, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησε τη μετακίνησή της από το τμήμα μεταξύ των οδών Μαντζάρου και Τσορλίνη, σε άλλο τμήμα της ίδιας οδού (Κώττα Ρούλια) μεταξύ των οδών Μαζαράκη (η αρχή της θα είναι μετά το σχολικό συγκρότημα που λειτουργεί) έως και τη συμβολή της με την οδό Δάφνης. Η νέα θέση προτείνεται με μήκος διακοσίων πενήντα (250) περίπου γραμμικών μέτρων, σε οδό με πλάτος επτά (7) μέτρων, ημέρα λειτουργίας Τετάρτη και ωράριο λειτουργίας 12:00 μ.μ. με 18:00 μ.μ.