Σήμερα παραλαμβάνουν τους μπλε φακέλους, με τους στόχους που πρέπει να καλύψουν, τα μέλη της νέας κυβέρνησης.
Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.
Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να παραλάβουν φάκελο με τις προτεραιότητες, τους στόχους και το χρονοδιάγραμμα επίτευξής τους. 
Στις 17:00 ο Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ξεκινώντας κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ, ο καθορισμός σειράς τάξης υπουργείων φέρνει το υπουργείο Οικονομικών ως πρώτο θεσμικά, ενώ έπονται το Εξωτερικών και το Άμυνας.
Προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, καθώς η περαιτέρω πρόοδος θα βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση της φορολογίας ανέφερε ο νέος υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης.
Ο Κ. Σκρέκας, υπ. Ανάπτυξης, δήλωσε: “Θα συνεχιστεί το καλάθι του νοικοκυριού”.
Ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έφυγε βιαστικά από το προεδρικό γιατί είχε προγραμματίσει διαδικτυακή σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων.
”Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών που στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο" διεμήνυσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής.
Αξιολόγηση παντού, αυξήσεις μισθών, επιτάχυνση της διαδικασίας προσλήψεων προανήγγειλε για το Δημόσιο η υπ. Εσωτερικών Ν. Κεραμέως.
Ο Κ. Πιερρακάκης, που άλλαξε πόστο, τόνισε: “Το Παιδείας θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιακό υπουργείο”.
Για τον μέχρι πρότινος Δ. Παπαστεργίου και πλέον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, “στόχος οι 1.532 υπηρεσίες του gov.gr να γίνουν 5.000”.
Η πρώτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο το μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο  Μαξίμου ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή.