Για “ανεξήγητη αδράνεια” κατηγορεί τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, ο υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη “Καλαμαριά Πρωταγωνίστρια”, Ματθαίος Αμπατζίδης, σχετικά με το θέμα των εργασιών οικοδόμησης στο Καραμπουρνάκι.

Και προσθέτει: “Ενδεχομένως υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος και θέλοντας να κρατήσει τους πάντες ικανοποιημένους, επιδίωξε να «σπρώξει» το πρόβλημα για μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου. Ανεξάρτητα, όμως, από τις ασκήσεις πολιτικών ισορροπιών της δημοτικής αρχής, το μείζον ζήτημα που ανακύπτει είναι πως η προστασία, η ανάδειξη, ο σεβασμός του δημόσιου χώρου δεν ανήκουν στις προτεραιότητες της. Το πρόβλημα της έλλειψης και της κακής διαχείρισης των δημόσιων χώρων δεν είναι καινούργιο στην Καλαμαριά. Στη Θεσσαλονίκη, σε μια από τις πόλεις με τη χαμηλότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο στην Ευρώπη, είναι ζητούμενο οι εστίες πρασίνου και οι πολύτιμες ¨ανάσες¨ που αυτές προσφέρουν”. 

Υποστηρίζει, ακόμη, ότι: “Το Καραμπουρνάκι θα είναι μόνο η αρχή, ο δήμος μας θα αποψιλωθεί εξαιτίας της απροθυμίας (ή αδυναμίας) της διοίκησης του δήμου να διαχειριστεί το κορυφαίο αυτό ζήτημα. Καλούμε τη δημοτική αρχή έστω και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της, να εφαρμόσει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, να σταματήσει να κρύβεται”.

Ο λόγος για οικόπεδο "δίπλα στο κύμα", για το οποίο υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τις οποίες δεν μπορεί να οικοδομηθεί. Παρόλα αυτά, τοποθετήθηκε περίφραξη και πινακίδα σύμφωνα με την οποία μελλοντικά θα ανεγερθεί κτίσμα.