Λέω να ασχοληθώ με ό,τι διαβάζω σήμερα. Έχει ενδιαφέρον...

Διαβάζω, για παράδειγμα, ότι προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τους περίφημους στάβλους Παπάφη. Πέρα από τα όσα ωραία θα γίνουν εκεί (από βιβλιοθήκες και παιδικούς σταθμούς ως μια σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες) έχω μερικές απορίες: Το έργο της διαμόρφωσης το είχε ανακοινώσει ο... Παπαγεωργόπουλος. Κι εντάξει, αυτός δεν πρόκαμε. Ο Μπουτάρης, όμως, είχε (αν θυμάμαι καλά) μιλήσει επί ώρα στο δημοτικό συμβούλιο όταν ήταν δήμαρχος, για το τι θα έκανε τους στάβλους. 
Ακόμη και κάτοικοι είχαν πάει και είχαν διαμαρτυρηθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όταν είχε ακουστεί πως στους στάβλους θα γινόταν δομή για πρόσφυγες.
Η ερώτηση έρχεται αβίαστα: Γιατί χρειάστηκαν τρεις δημαρχιακές θητείες για να φθάσουμε στο σημερινό σημείο; Περιμένω από τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν, γιατί όσο και να ρωτάει ένας Περαστικός, απάντηση δεν θα πάρει.

Διαβάζω ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε το χρίσμα, για υποψήφιο Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, στον Χρ. Παπαστεργίου. Παλιό και αγαπητό στέλεχος του "κινήματος", με πολλά χιλιόμετρα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η ερώτηση, επίσης, έρχεται αβίαστα: Πέρα από το να μετρηθεί το "κίνημα" στην Κεντρική Μακεδονία, εξυπηρετεί η υποψηφιότητα Παπαστεργίου κάποια άλλη σκοπιμότητα; Γιατί, για να κερδίσει τον Τζιτζικώστα και να στεφθεί περιφερειάρχης, χλωμό το βλέπω.

Διαβάζω, επίσης, καθημερινά, για υποψήφιους δημάρχους που εμφανίζουν 10-10. άντε 20-20, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Και σκέφτομαι ότι έχουμε 24 Ιουλίου. Πότε θα ανακοινώσουν και τους 340 που απαιτούνται; Και πότε αυτοί οι έρμοι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι θα κάνουν αγώνα, πόρτα - πόρτα, για να εξασφαλίσουν την ψήφο; Φθάνουμε Αύγουστο και, ως γνωστόν, αυτόν τον μήνα είναι παχιές οι μύγες.

Διάβασα, ακόμη, τα ονόματα των υποψηφίων σε δημοτικές παρατάξεις για το δήμο Θεσσαλονίκης. Και διαπίστωσα ότι η κάθε παράταξη έχει και από ένα γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. Εκτός από τη διαπίστωση ότι το κίνημα παράγει με γεωμετρική πρόοδο πολιτικά στελέχη, μου γεννιέται η απορία: Ποιον θα υποστηρίξει, τελικά, ο Ν. Ανδρουλάκης στο δήμο Θεσσαλονίκης; Στο δήμο Καλαμαριάς; Και τι θα κάνει με τα στελέχη που... λοξοδρομούν, ή, τέλος πάντων, δεν συμφωνούν με τη δική του επιλογή;

Να, κάτι τέτοια διαβάζω και λέω να την κόψω την ανάγνωση. Θα το γυρίσω στην ακρόαση και τη θέαση: Τικ Τοκ και Σποτιφάι κι άγιος ο Θεός...

Γράφει ο Περαστικός