Άγρια δολοφονία που οδηγεί τις αρχές στο να εξετάσουν την περίπτωση συμβολαίου θανάτου για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, σήμερα Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, στη Χανιώτη Χαλκιδικής.

Δυο νεαροί, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, πλησίασαν σε βίλα που νοίκιαζαν δύο Σκοπιανοί, ηλικίας 39 και 45 ετών. Κυριολεκτικά γάζωσαν τη βίλα (βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 19 κάλυκες) σκοτώνοντας τον έναν (έναν 39χρονο) και τραυματίζοντας τον άλλο (επίσης Σκοπιανό, 45 ετών). Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν αναπτύσσοντας ταχύτητα με τη μοτοσικλέτα, μέσα στα στενά της Χανιώτης.

Μάλιστα οι περίοικοι δεν άκουσαν πυροβολισμούς, αλλά τις φωνές των γυναικών των δύο θυμάτων, που καλούσαν σε βοήθεια! Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι δράστες χρησιμοποίησαν σιγαστήρες.

Ο 45χρονος διακομίσθηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Οι αρχές αναμένουν την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του, καθώς η κατάθεσή του μπορεί να ρίξει φως στην δολοφονία του φίλου του.

Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα είναι επιχειρηματίας που διατηρούσε και καζίνο στα Σκόπια. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο νεκρός κι ο τραυματίας είναι συνεργάτες στις επιχειρήσεις. Οι Αρχές ερευνούν να συνδέεται η μαφιόζικη επίθεση της Χανιώτης με τη δολοφονία τρίτου Σκοπιανού επιχειρηματία, πριν λίγο καιρό. Και ο επιχειρηματίας αυτός ήταν συνεργάτης τους.

Φαίνεται πως οι δράστες παρακολουθούσαν τα θύματά τους, καθώς γνώριζαν ακριβώς το πότε βρίσκονταν στη βίλα, για να εκτελέσουν την επίθεσή τους.