Μέρα με τη μέρα... αυγατίζουν οι υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές. Και δεν αναφέρομαι στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, που πρέπει να είναι μπόλικοι, αλλά στις υποψηφιότητες δημάρχων.

Πριν από λίγο, ο Στέργιος Καλόγηρος, τηλεπαρουσιαστής, ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος επικεφαλης της παράταξης "Θεσσαλονίκη - Μακεδονία, Στέργιος Καλόγηρος". Την ανακοίνωση την έκανε με το μέσον που γνωρίζει: Με βίντεο.

Λέτε να τελειώσαμε με το δήμο Θεσσαλονίκης; Η κεντροδεξιά, καλό είναι να τελειώσει κάποτε... Μετρά, ήδη, αρκετούς υποψηφίους. Κι αν προσθέσουμε και τους δεξιά της Δεξιάς εβρισκόμενους, τότε ο Αγγελούδης μάλλον τρίβει τα χέρια του.

Η κατάσταση αυτή, πάντως, οδηγεί στο να ακούσουμε από την Πειραιώς πως "οι τοπικές κοινωνίες αποφασίζουν μόνες τους". Και το χρίσμα που κάποιοι φαγώθηκαν, το περασμένο Σαββατοκύριακο, να δοθεί σε συγκεκριμένο υποψήφιο, δεν θα πάει σε κανέναν...

Και μια και ο λόγος για υποψηφίους στο δήμο Θεσσαλονίκης: Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μηνάς Σαμαντζίδης απευθύνθηκε στους Θεσσαλονικείς με τον παλιό καλό τρόπο: Με επιστολή σταλμένη από τα ΕΛΤΑ. 

Οι υποψηφιότητες, όμως, αυγατίζουν και αλλού: Το πρωί, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Λαγκαδά ο Σάββας Αναστασιάδης. Αποδέχτηκε, όπως ανακοίνωσε, την πρόσκληση των συμπατριωτών του, που "τον τιμά". Αυτές είναι προσκλήσεις...

Λίγο αργότερα, την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση του δήμου Βόλβης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο γιατρός-ακτινολόγος και επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Τα Πάντα για τη Βόλβη» Ιωάννης Βαλερής. Κοντοχωριανοί... Διαβάζω ότι ο κ. Βαλερής έχει ως προτεραιότητά του την έμπρακτη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ενώ στο επίκεντρο θέτει την Υγεία, επισημαίνοντας την ανάγκη να δημιουργηθούν δομές στο δήμο Βόλβης. Άλλωστε, ο ίδιος μετά την ολοκλήρωση του κύκλου της επιστημονικής του δραστηριότητας, αποφάσισε να μεταφέρει τη διάθεσή του για προσφορά στην τοπική κοινωνία, ιδρύοντας το Κοινωνικό Ιατρείο Φιλαδελφείου και τις «Φωλιές Αγάπης» σε κοινότητες της περιοχής για την παροχή τροφίμων σε οικονομικά ασθενείς δημότες.

Επτά υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους από την κοινότητα Μεσαίου παρουσίασε, σήμερα, ο νυν δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης. Με την παράταξή του, «Ανθρώπων Έργα», κατεβαίνουν οι (αλφαβητική σειρά) Αριστείδης Λαζαρίδης, Παντελής Μαρμαρίδης, Χρήστος Μπατσής, Γιώργος Παπαδόπουλος, Βάϊος Φυλακτός, Γιώργος Φωτιάδης και Μελίνα Χρυσοχοΐδου.

Θα ψηφίσει τον εαυτό της, τελικά, για δήμαρχο Καλαμαριάς, η Χρύσα Αράπογλου. Όπως διάβασα, κατάφερε να γραφτεί στα δημοτολόγια της Καλαμαριάς. Σα να θυμάμαι ότι, παλιότερα, ως υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, είχε διανύσει την ακριβώς αντίθετη διαδρομή. Μπορεί, πάλι, να μη θυμάμαι και καλά. Περάσανε τα χρόνια...

Γράφει ο Περαστικός