Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε σε βάρος του 29χρονου ο οποίος δολοφόνησε 64χρονο στη Μενεμένη. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στην Τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης του 7ου Τμήματος, από όπου ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθεί την προσεχή Τρίτη.
Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος συναντήθηκε με το θύμα σε πάρκο στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Πήγαν στο σπίτι του θύματος όπου, όπως είπε, ο 64χρονος τον πλησίασε με σεξουαλικές προθέσεις κι αυτός τον σκότωσε μαχαιρώνοντάς τον διαδοχικά και χτυπώντας τον στο κεφάλι. Στη συνέχεια βούτηξε ένα σφουγγάρι της κουζίνας στο αίμα του θύματος κι έγραψε στον τοίχο "παιδεραστής -1".
Ο 29χρονος είχε παρουσιαστεί λίγα 24ωρα πριν την ανθρωποκτονία σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, όπου κατέθεσε – ψευδώς όπως αποδείχθηκε – ότι δολοφόνησε δύο αλλοδαπούς κι έθαψε τα πτώματά τους στο Γαλλικό ποταμό, όταν αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν. Οι έρευνες δεν απέδειξαν το παραμικρό και, εναντίον του, ασκήθηκε δίωξη για ψευδή καταγγελία και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από όπου καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ μηνών, με 3ετή αναστολή.
Σύμφωνα με την αδελφή του, προέβη στην ψευδή καταγγελία για να καταδικαστεί και να επιστρέψει στη φυλακή προκειμένου να αποτοξινωθεί.