“Σχεδόν πέντε μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, και παρά τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, εξακολουθούν μέχρι σήμερα να παραμένουν αφύλακτες πολλές διαβάσεις από τις οποίες πρέπει να διέλθουν τα τρένα στα δρομολόγια της Βόρειας Ελλάδας”, υποστηρίζει, σε ερώτησή του στη Βουλή, προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χρήστος Γιαννούλης.
Ο κ. Γιαννούλης επικαλείται έγγραφο του διαχειριστή υποδομής του ΟΣΕ που, τον περασμένο Μάιο, είχε εντοπίσει δέκα διαβάσεις που, ή δεν λειτουργούσαν, ή δεν φυλάσσονταν, με αποτέλεσμα να μην εκτελεστεί δοκιμαστικό δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας Intercity στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Στρυμόνας. “Πρόκειται για αφύλακτες διαβάσεις, στις οποίες δε λειτουργούσαν τα αυτόματα συστήματα για τις μπάρες ασφαλείας, τους φωτεινούς σηματοδότες και τα ηχητικά προειδοποιητικά σήματα”, λέει και προσθέτει: “Επειδή ήδη ο αριθμός των ισόπεδων διαβάσεων στην Ελλάδα θεωρείται μεγάλος, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και αρκετές από αυτές δεν φυλάσσονται με κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή”.
Ρωτά τον αρμόδιο υπουργό πόσες είναι οι αφύλακτες  ισόπεδες διαβάσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μακεδονίας και ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών  για να επιλυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, σύμφωνα με τις προτάσεις του ΟΣΕ.