Τραγωδία στην Ίο με δύο νεαρούς από την Ιρλανδία, που είχαν πάει στο νησί να γλεντήσουν, μαζί με συμμαθητές τους, την αποφοίτησή τους από το κολέγιο Σεν Μάικλ του Δουβλίνου.
Η παρέα των νεαρών κατανάλωσε, το βράδυ του Σαββάτου, μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Ο άτυχος Μαξ αποφάσισε να επιστρέψει με τα πόδια στο κατάλυμά τους, αλλά βρέθηκε νεκρός σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι έχασε τον προσανατολισμό του κι έπεσε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί από την πτώση.
Οι συμμαθητές του τον έψαξαν όταν διαπίστωσαν πως, τελικά, δεν είχε επιστρέψει. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία κι ο Μαξ βρέθηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής.
Η τραγωδία, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Όταν ο συμμαθητής του, Άντριου, πληροφορήθηκε το τι είχε γίνει, καθώς είχε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα, αισθάνθηκε αδιαθεσία κι άφησε την τελευταία του πνοή πριν δεχτεί βοήθεια.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας επιβεβαίωσε το θάνατο των δύο παιδιών, χωρίς να σχολιάσει το παραμικρό.
Υπενθυμίζεται ότι, πριν λίγες μέρες, άλλος ένας Ιρλανδός, ο Ρόρι, βρέθηκε νεκρός σε πισίνα στη Ζάκυνθο.
Το κολέγιο των παιδιών, σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει "καταστροφική" την απώλεια και αναφέρει για τους δύο μαθητές:
«Ο Μαξ ήταν μια συνεχής πηγή θετικότητας, ενθάρρυνσης και διασκέδασης για όλους τους γύρω του. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στο προσωπικό όσο και στους φοιτητές, και ένας φανταστικός υποστηρικτής των ομάδων μας κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκστρατειών κυπέλλου (καθώς και ένας σπουδαίος αδερφός του προηγούμενου μαθητή, του Τσάρλι). Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Μαξ σε αυτή τη φοβερή στιγμή και με τους φίλους του που βίωσαν μια τέτοια συγκλονιστική απώλεια τις τελευταίες 24 ώρες. Ο Άντριου δεν ήταν μόνο ένας δημοφιλής συμμαθητής και φίλος, αλλά ένα περήφανο και αφοσιωμένο μέλος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Ήταν ευγενικός με τους γύρω του, ειλικρινής σε όλες του τις προσπάθειές του και σπουδαίος αδερφός του Ρόρι. Ο Άντριου θα λείψει πολύ σε όλους όσοι είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν».
Αρκετά είναι τα μπαρ του νησιού που, σήμερα, δεν θα ανοίξουν, σε ένδειξη πένθους.