Εκκενώθηκε, χωρίς προβλήματα, κλινική που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στον ημιόροφο, από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία.
Επικράτησε αναστάτωση, καθώς αρκετοί νοσηλευόμενοι είχαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ μια έγκυος που επρόκειτο να γεννήσει εκείνη την ώρα με πρόκληση, μεταφέρθηκε επειγόντως σε νοσοκομείο για να συνεχιστεί ο τοκετός. Σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα -κυρίως το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου- μεταφέρθηκαν άλλοι ασθενείς.
Η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που έσπευσε στο σημείο με 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα καθώς και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα. 
Πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο έκαναν χρήση της διασωστικής σκάλας για να απομακρύνουν από το κτίριο κάποιους ασθενείς. Συνολικά προσφέρθηκε βοήθεια σε 40 άτομα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε γύρω στις 8.45 το πρωί και η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μητροπόλεως είχε διακοπεί από το ύψος της Αγίας Σοφίας έως και την οδό Παύλου Μελά.