Για οδυνηρά αποτελέσματα για την ελληνική κοινωνία από την τετραετή διακυβέρνηση της ΝΔ έκανε λόγο η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ.

«Αγαπητοί Συνάδελφοι, η δεύτερη θητεία σας ξεκινά με τα αποτελέσματα της πρώτης. Σε αυτή τη δεύτερη θητεία σας, δεν έχετε πλέον κανένα άλλοθι. Είστε οι μόνοι και αποκλειστικοί υπεύθυνοι για ότι παραλάβατε από εσάς και για ότι θα κάνετε. Μαζί με τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια, να σας ευχηθώ για το καλό της κοινωνίας μας,  η δεύτερη να μην έχει τα δραματικά αποτελέσματα της πρώτης» είπε απευθυνόμενη στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφέρθηκε σε θέματα υγείας κι έκανε λόγο για υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, αλλά και για "ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά".

Μίλησε για τα εργασιακά στον τουριστικό κλάδο με εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου και, όπως υποστήριξε "δυσφημούν τη χώρα" αλλά και για "την αναλγησία υπουργών της ΝΔ όπως του κ. Γεωργιάδη που στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις εικόνες με τους «κολυμβητές-σερβιτόρους» στη Ρόδο επικαλέστηκε τη συναίνεσή τους".

Έκανε εκτενή αναφορά στον Τουρισμό κι έκανε λόγο για κατάρρευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διαρθρωτικά προβλήματα του κλάδου "που γιγαντώθηκαν την τελευταία τετραετία" αλλά και "υποβάθμιση του ΕΟΤ αλλά και του ίδιου του Υπουργείου Τουρισμού που μεταβλήθηκαν" όπως τόνισε "σε απλούς παρατηρητές που επιδόθηκαν μόνο σε απευθείας αναθέσεις και εκποιήσεις της δημόσιας περιουσίας".

Επικαλέστηκε στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με τα οποία οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 2022 δεν ξεπέρασαν ποτέ τα επίπεδα του 2019, αλλά αντιθέτως μειώθηκαν 2,8% .

Η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε πως τα ρεκόρ στον τουρισμό που έφερε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα το 2019, ακόμη δεν έχουν καταρριφθεί με την Ελλάδα σήμερα να βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάκαμψης αριθμού διανυκτερεύσεων, σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές της, όλο το 2022.

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση της ΝΔ υπεύθυνη για τις διαχρονικές παθογένειες της χώρας και εξέφρασε την ελπίδα να μην αποδειχτεί όπως προκύπτει και από τις προγραμματικές της δηλώσεις, ότι είναι προσηλωμένοι στην ανάπτυξη για τους λίγους, στη διεύρυνση των ανισοτήτων, στην αδιαφάνεια. 

"Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε θα είναι εδώ για να δίνει προοδευτική  διέξοδο στα προβλήματα των πολιτών , για να αγωνίζεται στο πλευρό τους απέναντι σε κάθε αδικία, σε κάθε παράλειψη, σε κάθε πολιτική σας που πλήττει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού", κατέληξε.