Υποψήφιος και με τη... βούλα είναι, από χθες, Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, για το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ο Χρήστος Παπαστεργίου, στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο κ. Παπαστεργίου θα είναι και πάλι υποψήφιος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, καθώς ήταν η Φώφη Γεννηματά που, πριν τέσσερα χρόνια, τον είχε επιλέξει για διεκδικητή.
Σε μια μακροσκελή ανακοίνωσή του για την επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Παπαστεργίου ευχαριστεί για την τιμή και, μεταξύ άλλων, τονίζει:
"Η Κεντρική Μακεδονία οπισθοδρομεί. Είμαστε πολύ κάτω του μέσου όρου και καταλαμβάνουμε τις τελευταίες θέσεις, μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας, σε κάθε δείκτη οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Αυτή η σκληρή και θλιβερή πραγματικότητα δεν μας αξίζει".
Ο κ. Παπαστεργίου στην ανακοίνωσή του εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της διοίκησης Τζιτζικώστα, περιγράφοντας με μελανά χρώματα τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν:
"Υποδομές, όπως το οδικό δίκτυο, ανεπαρκείς κι επικίνδυνες. Προκλήσεις, όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και η πράσινη ανάπτυξη, χωρίς κανένα σχέδιο. Σύγχρονα εργαλεία, όπως οι νέες τεχνολογίες, που δεν αξιοποιούνται επαρκώς. Ανθρώπινο δυναμικό σε πλήθος, εν δυνάμει, πλουτοπαραγωγικών δραστηριοτήτων, που παραμένει καθηλωμένο. Εθνικοί κίνδυνοι, όπως το δημογραφικό και η φυγή των νέων, που υποβαθμίζονται. Καθημερινά, πλέον, ζητήματα, όπως η πολιτική προστασία, η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, που θεωρούνται απλώς άλλη μια ευκαιρία προβολής στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Και πόσα ακόμη ... Κανένα σχέδιο για τίποτε. Κάθε χρόνο ο ίδιος «προγραμματισμός» που θυμίζει «σκύλο που κυνηγάει την ουρά του»", υποστηρίζει.
Και συνεχίζει: "Η Κεντρική Μακεδονία μόνο με πράξεις αλλάζει. Είναι ανάγκη να εισέλθει στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της καινοτομίας, της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της εξωστρέφειας. Των θεσμικών πολιτικών παρεμβάσεων για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.   Η συντηρητική διοίκηση των δημοσίων σχέσεων και του μηδενικού έργου, του κ. Τζιτζικώστα, που κρατάει αγκυλωμένη την Κεντρική Μακεδονία στο χθες και στην υπανάπτυξη,  στις τελευταίες περιφέρειες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρέπει να τελειώσει".