Σε πέντε σημεία του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται, σήμερα, εργασίες.

Αναλυτικά:

Εργασίες ασφαλτόστρωσης πραγματοποιούνται στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα) το τετραήμερο από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου από τη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων του Δήμου Θεσσαλονίκης .
Για τις ανάγκες των εργασιών θα υπάρχει τμηματικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας και συγκεκριμένα:
Σήμερα Δευτέρα 10 Ιουλίου στην οδό Γρ. Λαμπράκη από τη συμβολή της με την οδό Ερεχθέως έως την οδό Επιδαύρου (πλήρης αποκλεισμός). 
Οι εργασίες θα εκτελούνται από τις 6:00 μέχρι τις 20:00. Κατά τις ώρες των εργασιών θα υπάρχει αποκλεισμός των οδών όπου πραγματοποιείται η ασφαλτόστρωση και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τις παράπλευρες οδούς ενώ απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των οχημάτων.

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης επί της παράπλευρης οδού της οδού Λαγκαδά από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023. Από τη διασταύρωση των οδών Ακριτών και Δαβάκη έως τον ανισόπεδο κόμβο Ωραιοκάστρου θα αντικατασταθούν τα σιδερένια κιγκλιδώματα με πλαστικά κολωνάκια σήμανσης και ελαστικά διαχωριστικά κυκλοφορίας (πτερύγια δρόμων).
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 με ώρα έναρξης στις 7.30 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Εργασίες συντήρησης στην 28η Επαρχιακή Οδό Πλαγιαρίου – Επανομής  και στους κλάδους σύνδεσής της θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου έως και την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023. Θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής βλάστησης (δένδρα και κλαδιά), εργασίες καθαρισμού και χωματουργικές εργασίες επί της 28ης Επαρχιακής Οδού Πλαγιαρίου – Επανομής, στο οδικό τμήμα από τον ισόπεδο κόμβο της 27ης Επαρχιακής Οδού έως τον οικισμό του Πλαγιαρίου, με κατεύθυνση από και προς τον οικισμό του Πλαγιαρίου και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.
Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου έως και την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 με ώρα έναρξης στις  7.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Συνεχίζονται οι εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023. Θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής πρασίνου επί της κεντρικής νησίδας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών, στο τμήμα από τη Χ.Θ. 6+000 (κόμβος Βούλγαρη) έως τη Χ.Θ. 18+850 (περιοχή Ρυσίου) με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας, τμηματικά, από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, με ώρα έναρξης στις 6.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Επισημαίνεται ότι τη Δευτέρα 10.07.2023 οι εργασίες θα εκτελεσθούν στην κατεύθυνση προς τα Νέα Μουδανιά.
Επισημαίνεται, ακόμη, ότι τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ότι ο χρόνος αποκλεισμού των παραπάνω οδικών τμημάτων για την εκτέλεση των εργασιών είναι σχετικά μικρός.

Εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας και στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη  Δευτέρα 10 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023. Θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής πρασίνου  επί της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στο τμήμα από τη γέφυρα Δενδροποτάμου (Χ.Θ. 3+500) μέχρι τον οικισμό της Χαλκηδόνας (Χ.Θ. 31+000) καθώς και επί της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης).
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν δεξιά των παραπάνω οδών και στις δύο κατευθύνσεις, τμηματικά, από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023,  με ώρα έναρξης στις 6.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Επισημαίνεται ότι τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ότι ο χρόνος αποκλεισμού των τμημάτων της παραπάνω οδού, για την εκτέλεση των εργασιών είναι σχετικά μικρός.

Στις εργασίες αυτές θα προστεθούν, από αύριο, εργασίες συντήρησης επί του παράπλευρου οδικού δικτύου της ΠΑΘΕ (Πάτρα- Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Εύζωνοι) καθώς και στους κλάδους σύνδεσής της θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (από την Τρίτη 11 Ιουλίου έως και το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023). Θα κοπούν δένδρα και κλαδιά, ενώ θα γίνουν  εργασίες καθαρισμού και χωματουργικές εργασίες επί του παράπλευρου οδικού δικτύου της ΠΑΘΕ, στο οδικό τμήμα από το Καλοχώρι έως τα όρια του νομού, με κατεύθυνση από και προς τη Θεσσαλονίκη και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 11 Ιουλίου έως και το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 ,με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.