Σε τέσσερα σημεία του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται, σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, έργα.

Αναλυτικά:

Συνεχίζονται σήμερα (19/7), οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Λαμπράκη, στην Τούμπα, οι οποίες είχαν διακοπεί εξαιτίας του καύσωνα.
Την Τετάρτη (19/07/2023) δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της οδού Γρ. Λαμπράκη, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ερεχθέως έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Θωμά Βασιλειάδη. 
Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Γρ. Λαμπράκη, στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από ανατολικά προς κέντρο πόλης, θα διεξάγεται είτε μέσω των οδών Αθηναγόρα, Σεμέλης, Αετίωνος, Γρ. Λαμπράκη είτε μέσω των οδών Θωμά Βασιλειάδη, Δημ. Τσέλιου, Βιζύης, Πυλαίας, Μικράς Ασίας, Κλεάνθους  και των γύρω δρόμων της περιοχής
Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Γρ. Λαμπράκη, στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από κέντρο πόλης προς ανατολικά, θα διεξάγεται είτε μέσω των οδών Δημ. Χαρίση, Παυσανία, Γρ. Στεφάνου, Δημ.Τσιαπάνου, Γρ. Λαμπράκη είτε μέσω των οδών Επιδαύρου, Δημ. Τσέλιου, Δημ. Τσιαπάνου, Γρ. Λαμπράκη και του γύρω δρόμους της περιοχής.
Επισημαίνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Ερεχθέως - Αετίωνος και Θωμά Βασιλειάδη θα διεξάγεται κανονικά.

Εργασίες κοπής πράσινου συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σήμερα (19/7) στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας και στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης). Οι εργασίες πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής πρασίνου στα εξής σημεία:
-επί της κεντρικής νησίδας της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στο τμήμα από τη γέφυρα του Δενδροποτάμου (Χ.Θ. 3+500) έως τον οικισμό της Χαλκηδόνας (Χ.Θ. 31+000), με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας, ανά κατεύθυνση, τμηματικά. 
Στα τμήματα από τον ισόπεδο κόμβο της Σίνδου (Χ.Θ. 12+000) έως τον ισόπεδο κόμβο του Αγίου Αθανασίου (Χ.Θ. 16+000) και από τον ισόπεδο κόμβο της Γέφυρας (Χ.Θ. 23+400) έως τον οικισμό της Χαλκηδόνας (Χ.Θ. 31+000) οι εργασίες θα γίνουν με αποκλεισμό των δύο αριστερών λωρίδων, ταυτόχρονα και στις δύο κατευθύνσεις.
-δεξιά της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) και στις δύο κατευθύνσεις, τμηματικά.
Οι παραπάνω εργασίες έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν με ώρα έναρξης στις 6.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Επισημαίνεται ότι τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ότι ο χρόνος αποκλεισμού των οδικών τμημάτων για την εκτέλεση των εργασιών είναι σχετικά μικρός.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ασφαλτικές εργασίες στην 11η Επαρχιακή Οδό πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 και με διάρκεια δύο εβδομάδων περίπου.
Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν ασφαλτικές εργασίες επί της 11ης Επαρχιακής Οδού, από τη γέφυρα του Μπογδάνα (είσοδος Λαγκαδά) έως τη διασταύρωση με την 15η Επαρχιακή Οδό, επί της οδού Τζελίλη.
Οι εργασίες πραγματοποιούνται με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας και με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ., ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. 

Ασφαλτικές εργασίες άρχισαν χθες (18/7), στην Εξωτερική Περιφερειακή οδό. Οι εργασίες θα εκτελούνται στην Εξωτερική Περιφερειακή οδό (από Χ.Θ. 323+500 έως Χ.Θ. 322+500) στην κατεύθυνση από κόμβο Κ4 (Τιτάν) προς κόμβο Κ1 (Καλοχώρι) και πιο συγκεκριμένα πριν τα διόδια Ωραιοκάστρου, σύμφωνα με ενημέρωση της Εγνατίας Οδού. Οι εργασίες θα εκτελούνται σε δυο λωρίδες κυκλοφορίας (κεντρική και δεξιά) και η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται μόνο από την αριστερή λωρίδα της οδού. Θα ολοκληρωθούν το πρωί της Παρασκευής (21/7).

Για αύριο:

Εργασίες συντήρησης  επί της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης - Όρια νομού Σερρών θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Πέμπτη 20  Ιουλίου έως και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023.
Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής βλάστησης (δένδρα και κλαδιά), εργασίες καθαρισμού και χωματουργικές εργασίες επί της Εθνικής Οδού 2  Θεσσαλονίκης- Όρια νομού Σερρών, στο οδικό τμήμα από τον ισόπεδο κόμβο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών (περιοχή Λαγυνών) έως τον οικισμό της Ρεντίνας, με κατεύθυνση από και προς τη Θεσσαλονίκη και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.
Οι εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν από την  Πέμπτη 20 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023,  με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.