«Η Δεξιά θέλει να τελειώσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι εμείς είμαστε μια παρένθεση που υπήρχε μόνο λόγω μνημονίου. Να είστε σίγουροι ότι θα τον διαψεύσουμε και θα μας βρει μπροστά». Αυτό τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δηλώσεις του μετά την τοποθέτηση του στην κλειστή συνεδρίαση της ΚΕ.
Πρόσθεσε πως «όλοι (σ.σ. οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ) είναι αποφασισμένοι να κάνουμε μια πολύ σοβαρή συζήτηση, έναν βαθύ αναστοχασμό και να γίνει μια πολιτική συζήτηση που θα μας βοηθήσει να αρχίσει η μεγάλη ανάκαμψη που χρειαζόμαστε εμείς αλλά και που πιστεύουμε ότι χρειάζεται και η χώρα».
Αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα («έχουμε την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και όλων εμάς που παλέψαμε και είχαμε μεγάλες επιτυχίες, είχαμε και αστοχίες προφανώς, αλλά και ‘τομή' γιατί χρειαζόμαστε να ακούσουμε, να μάθουμε από τις νέες εξελίξεις, να βάλουμε νέες θεματικές») και διευκρίνισε: «Είναι άλλο σε ποιους απευθύνεσαι -και πρέπει να απευθυνθούμε σε πολλούς και σε πολλές που δεν είναι απαραίτητα αριστερά- και άλλο το ποιος είσαι εσύ που απευθύνεσαι, όπου πρέπει να έχεις μια ταυτότητα που ο κόσμος να την καταλαβαίνει και η οποία δοκιμάζεται βεβαίως στην κοινωνία. Δεν είναι γραμμένη στην πέτρα, αλλά πρέπει να έχεις μια ταυτότητα για να ξέρει ο κόσμος πως όταν λες κάτι εννοείς αυτό που λες και λες αυτό που εννοείς».