Νέους υποψηφίους - 15 τον αριθμό- παρουσίασε, σήμερα, ο Δρόσος Τσαβλής, υποψήφιος με "γαλάζιες" ρίζες, για το δήμο Θεσσαλονίκης, με την παράταξη "Όλοι Εμείς".  Αν αναλογιστούμε ότι ο Γιώργος Ορφανός, επίσης υπηψήφιος δήμαρχος, επίσης "γαλάζιος" ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει τους υποψηφίους του, ενώ ο Σάκης Τζακόπουλος -κι αυτός "γαλάζιος" υποψήφιος κι ας δηλώνει ότι δεν αποζητά χρίσμα, αλλά... το αίμα νερό δεν γίνεται- όπως μαθαίνω θα παρουσιάσει 100 υποψηφίους μονομιάς, ε, τότε η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι είναι μποστάνι στελεχών.

Παρά την ύπαρξη τόσων στελεχών, πάντως, ακόμη δεν έχει στελεχωθεί το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Τα ονόματα δίνουν και παίρνουν και, δεν αποκλείεται, μέσα στην επόμενη εβδομάδα να δούμε τον (ή την) νέο (α) ένοικο του Διοικητηρίου να παίρνει τη θέση του.
Προς το παρόν στο κτίριο έχει εγκατασταθεί για τα καλά ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών Στ. Κωνσταντινίδης με το επιτελείο του. Ήδη έκανε και τις πρώτες επαφές: Με τον γενικό διευθυντή του Τομέα Μακεδονίας - Θράκης Θεοφ. Παπαδόπουλο, τους επικεφαλής της Helexpo - ΔΕΘ και τον κ. Ευθυμιάδη του Thessintec. 
Έδειξε, έτσι, τις προθέσεις του για τις προτεραιότητες που θα θέσει: Η οργάνωση του Thessintec είναι η μία και η ανάπλαση της ΔΕΘ η δεύτερη. Πρότζεκτ που θεωρούνται "στρωμένα".

Παρέδωσε αμαχητί την περιφέρεια στη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ... Πώς να εξηγηθεί διαφορετικά η απόφαση που, όπως διαβάζω, ελήφθη να διεκδικήσει τη θέση περιφερειάρχη το γνωστό και έμπειρο στέλεχος του κινήματος Χρ. Παπαστεργίου; 
Να θυμίσουμε ότι η παράταξη του κ. Παπαστεργίου το 2019 ήταν τρίτη με 7,22%, με δεύτερη την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον (βουλευτή) Χρ. Γιαννούλη που είχε συγκεντρώσει το 11,48%. Η δε παράταξη Τζιτζικώστα είχε φθάσει στο 62,04%.
Φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ΄χει η Κεντρική Μακεδονία περιφερειάρχη από την πρώτη Κυριακή.

Έμαθα ότι κάποιοι ανησύχησαν με τα όσα έγραψε ο καημένος ο Περαστικός για το δήμο Καλαμαριάς. Και τι είχε γράψει ο Περαστικός; "Διπλές και οι υποψηφιότητες στην Καλαμαριά..." έγραψε επί λέξη. Για την ακρίβεια με... έξι λέξεις. Ούτε ονόματα αναφέρθηκαν, ούτε αν δόθηκαν χρίσματα. Τίποτα. Κι όμως, ταράχθηκαν κάποιοι που, από ό,τι φαίνεται, εκτός από το ότι δεν ξέρουν να γράψουν, δεν ξέρουν και να διαβάσουν...

Γράφει ο Περαστικός