Του Γιάννη Παπαδόπουλου*

Ο αποκλεισμός είναι πάντα ένα πικρό ποτήρι, που πρέπει να το πιεις ως το τέλος. Ο τρόπος τον κάνει περισσότερο οδυνηρό.
Στην περίπτωση του Άρη δε μπορούσε να γίνει διαφορετικά.
Με την ολοκλήρωση και της διαδικασίας των πέναλτι με κατέκλυσαν συναισθήματα οργής. Πάντα οι πρώτες αντιδράσεις κυριαρχούνται από το συναίσθημα. Όσο, όμως, καταλαγιάζει αυτό τότε, αρχίζει και επικρατεί η λογική και νηφάλια σκέψη.
Έτσι "ξαναείδα" στο μυαλό μου όλο το παιχνίδι. 
Είδα τον Άρη καλά στημένο μεσοαμυντικά, να καλύπτει όλους τους χώρους και να μην επιτρέπει, σε καμιά περίπτωση, τους επιθετικογενείς παίκτες της Δυναμό Κιέβου, να δημιουργήσουν δυσάρεστες καταστάσεις. 
Δύο φάσεις, δύο στιγμιαία λάθη - ανεπίτρεπτα κατά την άποψή μου - έκριναν το παιχνίδι. Και τα δύο έγιναν σε χρονικό σημείο, που δεν μπορούσε να αντιδράσει η ομάδα. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου και ,σχεδόν, στην τελευταία φάση του αγώνα. Ως τότε, οι Ουκρανοί δεν είχαν καταφέρει να απειλήσουν , ουσιαστικά, τον Άρη. 
Η παράταση έδειξε, για άλλη μια φορά, πόσο δύσκολα κάνει γκολ η ομάδα. Δημιούργησε τρεις φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία και δεν μπόρεσε να κερδίσει τίποτε. 
Αυτοκτονία, λοιπόν, για τον Άρη όπως έχασε το παιχνίδι. 
Ήταν σωστά στημένος αγωνιστικά, είχε μελετημένη τακτική. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι των λαθών. Πάντα πληρώνεις τη στιγμιαία αδράνεια και την κακή εκτίμηση. Και τα δύο γκολ της Δυναμό μας το υπενθύμισαν για πολλοστή φορά.
Τώρα, ασφαλώς η ομάδα έχει κενά. Φάνηκαν ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο. 
Ας τα πάρουμε απ΄ την αρχή: Κάρλσον και Μενέντες , για ένα ακόμη παιχνίδι, δεν έπεισαν. Δεν βοήθησαν. Ο πρώτος είχε , ωστόσο, συμμετοχή και στις δύο φάσεις , που έκανε η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο. Ο δεύτερος ήταν και μοιραίος.
Ο Τερζής έκανε πέντε αλλαγές στο β΄ μέρος και δεν πήρε, σχεδόν τίποτε, από αυτούς που μπήκαν. Ο Πάβισιτς ακούστηκε μόνον στις δύο φορές που πήρε τις κάρτες και καταδίκασε την ομάδα να παίζει με 10 παίκτες, στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης. Ο Ρουπ κινείται σε ρηχά νερά. Ο Ματαρίτα δεν είναι αριστερό μπακ. Από τη δική του κακή εκτίμηση και τη μη ετοιμότητα του Χουτεσιώτη δέχθηκε ο Άρης το δεύτερο τέρμα. Ο Λάζαρος λίγα πράγματα. Πιο δραστήριος απ΄ όλους ο Θαμόρα αλλά, αυτόν ήθελαν - ίσως να θέλουν ακόμη- να τον δώσουν δανεικό.
Αυτά τα ...πολλά από μένα για το χθεσινό παιχνίδι. 
Η γενική εικόνα, για μένα, είναι ότι ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του.  Η ομάδα είναι πολύ καλή, είναι δεμένη μεσοαμυντικά και ασταθής μεσοεπιθετικά. Έχει παίκτες με ποιοτικά στοιχεία. 
Εύχομαι καλό πρωτάθλημα με νίκη από την Κρήτη.

*Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος