Μπήκε η ταφόπλακα στην δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», την οποία ίδρυσε ο Νίκος Ταχιάος πριν τις εκλογές του 2019, την είδε να φυλλοροεί από συμβούλους για να ενισχυθεί η παράταξη "Ναι στη Θεσσαλονίκη" του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, την εγκατέλειψε και ο ίδιος τον Ιούνιο του 2020 για να γίνει πρόεδρος στην Αττικό Μετρό Α.Ε. και που είχε για επικεφαλής ως σήμερα τον Βασίλη Γάκη...
Σήμερα, με μια μακροσκελή ανακοίνωσή του, ο Βασίλης Γάκης αφήνει όλα τα λουλούδια ν' ανθίσουν, λέγοντας στους δημοτικούς συμβούλους που εκλέχθηκαν με την παράταξη να πράξουν ανάλογα με τη βούλησή τους...
Στην ανακοίνωσή του, αφού επισημάνει ότι στην αυτοδιοικητική του διαδρομή έχει μάθει να πορεύεται με υπευθυνότητα, πολιτικό πολιτισμό, συνέπεια και αγάπη για την πόλη της Θεσσαλονίκης και τους συνδημότες του, προτρέπει "τους εκλεγμένους Δημοτικούς και Κοινοτικούς συμβούλους με τον συνδυασμό μας, αλλά και τα μη εκλεγμένα μέλη του, να πορευτούν τους επόμενους μήνες σύμφωνα με τη βούληση τους, δεδομένου ότι η παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» δεν θα συμμετέχει στην προσεχή  εκλογική αναμέτρηση .  Η παράταξη “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα “  συγκροτήθηκε με βάση τα αυτοδιοικητικά δεδομένα των δημοτικών εκλογών του 2019 και θα συνεχίσει να επιτελεί το έργο της μέχρι τη λήξη της θητείας του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου -  31 Δεκεμβρίου 2023 - , με βάση τη λαϊκή εντολή των εκλογών του 2019 και όπως ο νόμος ορίζει".
Χωρίς να ξεκαθαρίζει τη δική του πρόθεση (εδώ και μήνες ακουγόταν πως θα κατέβαινε υποψήφιος δήμαρχος, όμως, το πρόσφατο επίσημο χρίσμα στον Κ. Ζέρβα μάλλον αποκλείει ένα τέτοιο σενάριο, αφού ο Β. Γάκης ήταν πάντα βαθιά κομματικός) υπογραμμίζει ότι κατέληξα σε αυτή την προτροπή "με σεβασμό στην προσωπικότητα του καθενός,  και χωρίς σκέψεις επηρεασμού με βάση τις δικές μου αυτοδιοικητικές επιλογές. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να πάει μπροστά και η Θεσσαλονίκη μας ενώνει, ανεξάρτητα από ποια Δημοτική παράταξη προερχόμαστε ή θα ενταχθεί ο καθένας και η καθεμιά τους επόμενους μήνες".
Και καταλήγει: "Είμαι σίγουρος ότι και σε αυτές τις εκλογές όλα τα μέλη του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» θα προτάξουμε το καλό της πόλης μας, διότι όλες και όλοι έχουμε αποδείξει ότι προτεραιότητά μας είναι να είμαστε χρήσιμοι για αυτήν και τους συνδημότες μας, πορευόμενοι υπεύθυνα και με προσήλωση στις ανάγκες της πόλης". 

Γράφει ο Περαστικός