Ούτε δύο βδομάδες δεν μπορεί να λείψει κανείς από αυτήν την πόλη. Γυρνάει από διακοπές στα υπέροχα ελληνικά νησιά και βρίσκει τα πάνω, κάτω!
Εγώ τον Αγγελούδη τον ήξερα για στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Διαπιστώνω, όμως, ότι ενεργά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τον στηρίζουν και συμμετέχουν στην κίνησή του. Κι ας έπεσε σύρμα εξ Αθηνών πως το κόμμα στηρίζει Ζέρβα...
Η Νέα Δημοκρατία στο δήμο Θεσσαλονίκης θα με εκπλήσσει πάντα. Θυμάμαι λίγα χρόνια πριν, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να στηρίζουν τον Γιάννη Μπουτάρη, στην πρώτη του κάθοδο για το δήμο Θεσσαλονίκης με επισκέψεις τους στον τότε υποψήφιο -και μετέπειτα- δήμαρχο. Κι ας είχε επιλέξει το κόμμα τον Κώστα Γκιουλέκα. Θυμάμαι, επίσης λίγα χρόνια πριν, πάλι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να στηρίζουν με κάθε τρόπο πάλι τον Μπουτάρη. Τότε ο κομματικός υποψήφιος ήταν ο Σταύρος Καλαφάτης.
Μετά ήρθε η ώρα του Νίκου Ταχιάου. Υποψήφιος με τη στήριξη του κόμματος. Έλα που και πάλι στελέχη του κόμματος αλληθώριζαν προς διάφορες κατευθύνσεις... Μάλιστα, μετά την πρώτη Κυριακή, κάποιοι έσπευδαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον Κωνσταντίνο Ζέρβα, πριν τις επαναληπτικές εκλογές.
Τώρα ήρθε και η ώρα του Κωνσταντίνου Ζέρβα να... νοιώσει στο πετσί του τι σημαίνει πλέρια δημοκρατική παράταξη, στην οποία άλλα λέει ο αρχηγός κι άλλα κάνουν τα στελέχη.
Στο μεταξύ παραιτήθηκε από την κούρσα ο Γιώργος Ορφανός. Άλλοι είπαν ότι πιέστηκε αφόρητα να τα παρατήσει υπέρ του Ζέρβα. Άλλοι έπλεξαν ολόκληρα σενάρια που ακόμη και το σενάριο της -αλήστου μνήμης- ταινίας Aliens Vs Predators (θεέ μου τι φέσι, αλήθεια) ωχριά μπροστά τους. Ο ίδιος, πάντως, μίλησε για προσωπική αξιοπρέπεια. Εγώ, αυτόν θα πιστέψω.
Έγραφα, λοιπόν, χθες βράδυ, για να δημοσιευτεί σήμερα το πρωί: "Τώρα στην πιάτσα μπαίνουν στοιχήματα για το ποιος θα είναι ο επόμενος που θα ακολουθήσει τον Ορφανό: Τσαβλής, ή Τζακόπουλος; Εγώ λέω ότι τουλάχιστον ο ένας, θα αντέξει ως την κάλπη.
Α, υπάρχει και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Που... δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ και που δεν βλέπει να κερδίζει το παραμικρό από τη στήριξη. Μάλλον να χάνει βλέπει..."
Έγραφα... Δεν πρόκαμα (που έλεγε και ο Φλωράκης). Να που άλλος γαλάζιος, ο Τζακόπουλος, προτίμησε τον... υποψήφιο που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Πέγκα.
Η τοπική ΝΔ στη Θεσσαλονίκη θυμίζει, πλέον, παιδική χαρά...
Ο μήνας που έρχεται θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρων. Ανοίγουν και τα σινεμά...

Γράφει ο Περαστικός