Δυο αλλοδαπούς διακινητές μεταναστών συνέλαβαν, στην περιοχή της Ευκαρπίας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ενώ εντόπισαν και δύο αλλοδαπούς χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.
Όλα άρχισαν όταν περιπολία της Αμέσου Δράσεως εντόπισε σε πάροδο της οδού Λαγκάδα, γύρω στις 08:00 το πρωί χθες (10-08-2023), Ι.Χ. επιβατικό όχημα που μετέφερε αλλοδαπούς.
Ο 31χρονος αλλοδαπός οδηγός του αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα. Λίγα μέτρα πιο κάτω, καθώς καταδιώκονταν, ακινητοποίησε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει, απωθώντας έναν αστυνομικό. 
Εντοπίστηκε όμως, έπειτα από αναζητήσεις, σε  περιοχή της Ευκαρπίας, να επιβαίνει σε όχημα που οδηγούσε 36χρονος ομοεθνής του, οπότε συνελήφθησαν καί οι δύο άντρες. Κατά τη σύλληψη, ο 31χρονος απειλούσε κι έβριζε τους αστυνομικούς.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απειλή και υπόθαλψη εγκληματία.  Επιπρόσθετα, όπως διαπιστώθηκε, και οι δύο οδηγοί δεν είχαν δίπλωμα οδήγησης.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν δύο από τους αλλοδαπούς που μεταφέρονταν, οι οποίοι δεν διέθεταν ταξιδιωτικά έγγραφα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.