Αύριο, Πέμπτη 03 Αυγούστου, στις 11.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο η πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για τα συγκοινωνιακά ζητήματα σε σχέση με τις εργασίες κατασκευής του Fly Over.
Το συντονιστικό όργανο αποτελείται από αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς στα συγκοινωνιακά θέματα της Θεσσαλονίκης και θα συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση.
Αποστολή του είναι η αλληλοενημέρωση των φορέων σε θέματα αρμοδιοτήτων, η καταγραφή θεμάτων που ενδεχομένως θα προκύψουν τους επόμενους μήνες αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του έργου, η κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση πιθανών δυσχερειών στην κυκλοφορία των οχημάτων κατά την διάρκεια των εργασιών και η επικοινωνία των ζητημάτων που χρήζουν παρέμβασης στα συναρμόδια Υπουργεία. 
Το έργο, όταν ολοκληρωθεί, αναμένεται να δώσει ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης. Ως τότε, όμως, τα προβλήματα θα είναι αρκετά.
Το κυριότερο από αυτά θα είναι η αύξηση της κυκλοφορίας στους δρόμους της πόλης. Για την κατασκευή του θα κλείνουν, διαδοχικά, κομμάτια του ρεύματος της περιφερειακής οδού που οδηγεί προς τα δυτικά. Ήδη, στις πρόδρομες εργασίες που έγιναν, η κατάσταση ήταν ασφυκτική, με την Εθνικής Αντίστασης, την Βασιλίσσης Όλγας και την Τσιμισκή να δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο των οχημάτων. 
Για τις ημέρες των έργων θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης στους δρόμους αυτούς, αλλά και στην Καραμανλή και την Εγνατία. Υπενθυμίζεται ότι και τώρα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση στους συγκεκριμένους δρόμους, αλλά η ανύπαρκτη αστυνόμευση, τόσο από την Τροχαία, όσο και από τη Δημοτική Αστυνομία, έχουν μετατρέψει τις οδούς αυτές σε... ελεύθερα πάρκινγκ. Επίσης, προϋπόθεση είναι η απαγόρευση των φορτοεκφορτώσεων από τις 10 το πρωί ως το βράδυ, κάτι που τώρα καταστρατηγείται μεθοδικά από όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις, επίσης με την ανοχή των Αρχών.
Ένα δεύτερο σημαντικό πρόβλημα θα είναι το κόψιμο δένδρων για την κατασκευή της εναέριας οδού (γιατί αυτό είναι, ουσιαστικά, το fly over). Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από οικολογικές -και όχι μόνον- ομάδες, αφού, ήδη, με αφορμή απόφαση του Δασαρχείου που επιτρέπει την υλοτόμηση πεύκων, κυπαρισσιών, ελιών κ.λπ. σε έκταση 19.110 τ.μ. στην ευρύτερη περιοχή του τούνελ της περιφερειακής, η οποία εντάσσεται στην περιοχή δήμου Πυλαίας, υπέρ κατασκευαστικής εταιρίας, υπάρχουν αντιδράσεις στα σόσιαλ μίντια. 
Θεωρείται σίγουρο ότι η αυριανή σύσκεψη στο Διοικητήριο θα ασχοληθεί και με αυτά τα ζητήματα.

Γ.Μ.