Σε άλλες εποχές τα ρεπορτάζ θα ξεκινούσαν ως εξής: "Άστραψε και βρόντηξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη με τα στελέχη της Α'  Θεσσαλονίκης στα γραφεία της ΝΟΔΕ στην Μ. Ψελλού, στη Θεσσαλονίκη. Οι φωνές του ακούστηκαν ως τις... αποβάθρες του σιδηροδρομικού σταθμού που βρίσκεται απέναντι"!
Σε άλλες εποχές το ρεπορτάζ θα συνέχιζε λέγοντας: "Αυτός που τα άκουσε ήταν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ νομού Θεσσαλονίκης, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, καθώς φαίνεται να μην ελέγχει το κόμμα και τα γαλάζια στελέχη της Θεσσαλονίκης "απλώθηκαν" σε ψηφοδέλτια που, όχι μόνον δε στηρίζει το κόμμα, αλλά, στην περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές, θα χρησιμοποιηθούν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να μιλήσουν για 'πρωτοφανή ήττα Μητσοτάκη'".
Οι εποχές αυτές, όμως, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Έτσι, μάθαμε ότι πραγματοποιήθηκε υπό τον Παύλο Μαρινάκη, με θέμα τη στήριξη της υποψηφιότητας του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και, πως, κατά τη διάρκεια της συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα ενόψει της εκλογικής διαδικασίας. 
Μάθαμε ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Βουλευτές και όλα τα στελέχη του κόμματος εξέφρασαν τη σαφή και απαρέγκλιτη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην προσπάθεια για την επανεκλογή του Κωνσταντίνου Ζέρβα ως Δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Και μάθαμε ότι πέραν του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Παύλου Μαρινάκη, συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές κ. Γιάννης Σμυρλής, ο Γραμματέας Οργανωτικού κ. Στέλιος Κονταδάκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας,  ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης κ. Ζήσης Ιωακείμοβιτς, οι Βουλευτές της Α’ Θεσσαλονίκης κ. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, κ. Κούβελας Δημήτριος και κ. Γκολιδάκης Διαμαντής, Πολιτευτές στην Α' Θεσσαλονίκης, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α'  Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Μητράκας, μέλη της ΔΕΕΠ Α΄ Θεσσαλονίκης και της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.
Έτσι, τα ρεπορτάζ περιορίστηκαν να διανθιστούν με τη δήλωση Μαρινάκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη το ίδιο μεσημέρι (που έλεγε ακριβώς τα ίδια) και με το ποιοι... απουσίαζαν από τη σύσκεψη. Για τους λόγους της απουσίας τους, ουδέν. Όσο για το τι έγινε τελικά κι αν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος "τράβηξε κανένα αυτί", θα μείνουμε με την απορία. Στόματα, πόρτες και παράθυρα έμειναν κλειστά. Μπορεί, αντίθετα, να μοιράστηκαν και συγχαρητήρια. Κι αν από Δευτέρα δούμε κι άλλους γαλάζιους να εισρέουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ (γιατί, μη γελιόμαστε, εκεί πήγαν) θα καταλάβουμε πως η σύσκεψη της Παρασκευής ήταν ένα απλό to know us better, που έλεγε και η Νόρα Βαλσάμη.

Γράφει ο Περαστικός