Το επικοινωνιακό σκηνικό που στήθηκε, για να δοθεί στη δημοσιότητα η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ήταν επιπέδου δημοτικού. Άντε γυμνασίου...
Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε: Ανακοινώθηκαν τρία ονόματα: Του Μπακογιάννη, του Μώραλη και του Ζέρβα. Για τον Μπακογιάννη "δεν χωρεί αμφιβολία περί τούτου, κύριε..." Δεν ήταν δυνατό να μην στηριχθεί ο συγκεκριμένος δήμαρχος -και νομίζω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε τους λόγους. Για τον Μώραλη, η στήριξη ήταν μονόδρομος, αν η ΝΔ ήθελε να δει μπλε την κουκίδα "Πειραιάς" στον χάρτη το βράδυ των εκλογών που έρχονται.
Για τον Ζέρβα, λοιπόν, έγινε όλο το "παραμύθι". Γιατί ο Ζέρβας είναι αυτός που έχει απέναντί του τρεις καθαρόαιμους γαλάζιους. Ορφανός, Τσαβλής και Τζακόπουλος έχουν προσφέρει στο κόμμα εδώ και χρόνια. Παρόλα αυτά, από προχθές είναι, πλέον... αντάρτες.
Όσοι γκρίνιαζαν, ως τώρα, για τη διοίκηση Ζέρβα κι ανήκουν στο "γαλάζιο" χώρο -και είναι πολλοί- έχουν, πλέον, να αντιμετωπίσουν την κομματική εντολή. Κι όλα αυτά, τα περί "τοπικών κοινωνιών που αποφασίζουν" και μη κομματικών στηρίξεων, πάνε περίπατο.

Γράφει ο Περαστικός