Το συγκοινωνιακό, που θα επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια κατασκευής του FlyOver, καθώς η επίσημη εκκίνηση των δρομολογίων του μετρό μετατίθεται για το β΄ εξάμηνο του 2023 (όπως όλα δείχνουν) ήταν αυτό που απασχόλησε τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τους βουλευτές της ΝΔ σε Α και Β Θεσσαλονίκης.
Ο υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Δημήτρης Βαρτζόπουλος δήλωσε ότι εντός των επόμενων μηνών μπαίνουν οι πρώτες μπουλντόζες στο παιδιατρικό ενώ «για το ογκολογικό θα περιμένουμε εξαγγελίες το επόμενο διάστημα».
Ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης και γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε κατά την έξοδό του ότι υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση για τα έργα υποδομής «αυτοί οι ρυθμοί ανάπτυξης που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια θα συνεχιστούν και η Θεσσαλονίκη θα κερδίσει το μέλλον τα επόμενα χρόνια». Επισήμανε πως με το μετρό και το παιδιατρικό νοσοκομείο αλλάζει προς το καλύτερο η καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης.
Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας για το fly over τόνισε ότι ο πρωθυπουργός εξήγησε το σχέδιο που υπάρχει για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. Για το μετρό πως οι βουλευτές ζήτησαν ένα πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Στο θέμα της πρόσληψης οδηγών στον ΟΑΣΘ για την εύρυθμη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών αναφέρθηκε στη σύσκεψη η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δοθούν όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια στη Θεσσαλονίκη από το Ταμείο Ανάκαμψης. 
Ο Στρ. Σιμόπουλος επισήμανε κι αυτός το θέμα του fly over. "Από ό,τι αντιλαμβάνομαι θα γίνει απόσπαση πολλών τροχονόμων ώστε να διευκολυνθεί η πόλη. Παράλληλα, έθεσα και το θέμα της αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης που μπορεί να είναι ο κύριος αναπτυξιακός πόλος της Θεσσαλονίκης", δήλωσε.
Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας δήλωσε: «Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, οι δημοτικές αρχές που θα λάβουν φρέσκια εντολή από το λαό αλλά και οι φορείς και τα επιμελητήρια θα συνεργαστούμε με σχέδιο και όραμα να ολοκληρωθούν τα μεγάλα και μικρότερα έργα που έχει ανάγκη η πόλη».
Ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου τόνισε ότι  «από τις 16 Οκτωβρίου και μετά θα ξεκινήσει το μεγάλο έργο της fly over και όλοι μας θίξαμε το ζήτημα των προβλημάτων που θα υπάρξουν λόγω του έργου. Υπήρξαν συγκεκριμένες υποσχέσεις ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και μέσα από την σημαντική ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης και της Τροχαίας». Για το παιδιατρικό νοσοκομείου στο Φίλυρο στο οποίο υπήρξε εμπλοκή, είπε πως «τελικά υπεγράφη η σύμβαση και ως τα τέλη του χρόνου ξεκινούν τα έργα για την δημιουργία του νοσοκομείου».