Δώδεκα χρόνια μετά το θάνατο του Μανώλη Ρασούλη, η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει ένα πάρκο με το όνομά του.
Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης την Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023, στις 6 μ.μ. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι μια σειρά ονομοατοδασιών μικρών πάρκων. Μία από αυτές είναι η ονοματοδοσία ανώνυμου πάρκου στη συμβολή των οδών Καρακάση, Αλ. Παπαναστασίου και Μ. Μπότσαρη, ως «Πάρκο Μανώλη Ρασούλη».
Σημειώνεται ότι εκεί διέμενε ο Μανώλης Ρασούλης για πάρα πολλά χρόνια(στην οδό Αρχιγένους Σαράντη 28), από τότε που αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αθήνα και να ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Σε εκείνο το διαμέρισμα, εξάλλου, βρέθηκε νεκρός στις 5 Μαρτίου 2011, από έμφραγμα του μυοκαρδίου, τότε που η ελληνική μουσική έχασε έναν μεγάλο δημιουργό, στιχουργό και τραγουδιστή, που αναβίωσε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι.
Λίγο πιο πάνω, κοντά στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα, βρισκόταν το περίφημο "Αγροτικόν" το στούντιο του Νίκου Παπάζογλου, όπου οι δυο τους περνούσαν πολλές ώρες μαζί. Σε αυτό το στούντιο είχε ηχογραφηθεί και ο δίσκος που έμελλε να αλλάξει ουσιαστικά την πορεία του ελληνικού τραγουδιού, η περίφημη "Εκδίκηση της Γυφτιάς", τα τραγούδια του οποίου έγραψε ο Μανώλης Ρασούλης και έντυσε με τη μουσική του ο Νίκος Ξυδάκης.