Το τέλος του έτους έθεσε, ως καταληκτική ημερομηνία, ο υπουργός Υποδομών και μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της σύσκεψης που πραγματοποιείται στα γραφεία του ΟΑΣΘ για το συγκοινωνιακό πρόβλημα με τα αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.
Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, ως τότε θα προστεθούν νέοι οδηγοί στον ΟΑΣΘ, οι οποίοι θα προέλθουν, κυρίως, από εσωτερικές μετακινήσεις στον Οργανισμό, ώστε να είναι δυνατό να κυκλοφορούν περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους.
Ο υπουργός περιέγραψε μια, μάλλον, γκρίζα κατάσταση, προσπαθώντας να κάνει συμμέτοχους στη λύση του προβλήματος και τον ΟΑΣΘ και τον ΟΣΕΘ και τους εργαζόμενους και όλους τους φορείς, εκτός από τη δεδομένη συμμετοχή της κυβέρνησης. Υπογράμμισε τρεις φορές ότι ο ΟΑΣΘ βρίσκεται σε εκκαθάριση από το 2017 ("δεν μπορούμε να το κρύβουμε κάτω από το χαλί", είπε χαρακτηριστικά) κάτι που δυσκολεύει την όποια δραστική λύση. Έριξε, δε, τις ελπίδες του για βελτίωση στην ολοκλήρωση των έργων -κυρίως του μετρό.
Όπως είπε, "από εσωτερικές μετακινήσεις από την άλλη βδομάδα θα αυξηθεί ο αριθμός των οδηγών. Αυτό σημαίνει πρόσθετα λεωφορεία. Μετά θα ακολουθήσουν κάποιες παρεμβάσεις ακόμη, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους που συμμετέχουν σε όλες τις συσκέψεις -και στη σημερινή- έτσι ώστε να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τον στόλο".
Για νέα καινούργια λεωφορεία παρέπεμψε στην σύμβαση που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την αγορά νέων ηλεκτρικών οχημάτων (250 τον αριθμό, εκ των οποίων τα 110 "σχεδιάζεται", όπως είπε "να έρθουν στη Θεσσαλονίκη").
Άφησε να εννοηθεί, ακόμη, ότι οι φορείς δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πρόσληψη οδηγών (ακόμη και μέσω εργολαβίας) επειδή όταν αυτό επιχειρήθηκε από τα ΚΤΕΛ δεν είχε τα αποτελέσματα που όλοι περίμεναν.
"Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν πρόσθετοι οδηγοί στο δυναμικό του ΟΑΣΘ κυρίως με παρεμβάσεις της διοίκησης", υπογράμμισε και πρόσθεσε: "Πρόσθετα λεωφορεία θα έχουμε τις επόμενες βδομάδες και, στο τέλος Σεπτεμβρίου ακόμη περισσότερα λεωφορεία".
Όταν, όμως, του ζητήθηκε ακριβής αριθμός, έσπευσε να πει ότι "επειδή είναι πολλές και σύνθετες οι πρωτοβουλίες ακριβή αριθμό δεν μπορώ να δώσω".
Η σύσκεψη συνεχίζεται παρουσία του προέδρου του ΟΑΣΘ Κώστα Ταγγίρη, των εργαζόμενων,  στελεχών του οργανισμού και του ΟΣΕΘ.