"Η κλιματική αλλαγή συσσωρεύει πρόσθετα προβλήματα, με κυρίαρχα την άνοδο της θερμοκρασίας και τις έντονες βροχοπτώσεις που δοκιμάζουν τις υποδομές της Θεσσαλονίκης. Η ανάγκη αντιμετώπισης των ολοένα και πιο συχνών φαινομένων αυτών έχει εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα και δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορη τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ούτε της επιτρέπει να περιμένει να λυθεί το πρόβλημα της επικάλυψης αρμοδιοτήτων κρατικών φορέων, αλλά οφείλει να λάβει άμεσες πρωτοβουλίες για τη θωράκιση των υποδομών του πολεοδομικού συγκροτήματος. Η ανθεκτικότητα της πόλης είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της επόμενης ημέρας και δεν προσφέρεται για προεκλογικές φιέστες".

Αυτό τονίζει, σχολιάζοντας την υπογραφή του «Κλιματικού Συμφώνου Πόλης» από το δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο υποψήγιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, σε δήλωσή του.

Υπόσχεται ότι ο πολεοδομικός ανασχεδιασμός, η εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών για μια ανθεκτική πόλη, η υλοποίηση του ΣΒΑΚ, οι αστικές αναπλάσεις και η πράσινη αναζωογόνηση συνιστούν τα κεφάλαια που αποτελούν κεντρικές επιλογές της παράταξής του "Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη" και χαρακτηρίζει "θεωρητικές εξαγγελίες" τα όσα ειπώθηκαν για το σύμφωνο κλιματικής ουδετερότητας, "χωρίς ίχνος έργων προς την κατεύθυνση αυτή στην πράξη", και "φτιασιδώματα προεκλογικής ρητορικής, κενά περιεχομένου".

Ο κ. Αγγελούδης υποστηρίζει ότι η απόφαση για την υπογραφή του Συμφώνου έπρεπε να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο για "να ενώνει και να δεσμεύει όλες τις παρατάξεις και ταυτόχρονα να εκπέμπει το μήνυμα αποφασιστικότητας όλων των δυνάμεων της πόλης να εργαστούν ενωμένες και αποφασιστικά για μια υπόθεση που αφορά το παρόν και το μέλλον μας" και υπόσχεται "ανασυγκρότηση όλων των δομών και των συστημάτων που υποστηρίζουν τις αστικές λειτουργίες" με "τολμηρές παρεμβάσεις, με επίκεντρο τις ανάγκες των πολιτών και της βιωσιμότητας της πόλης".