Το δίλημμα της επόμενης μέρας για την Καλαμαριά δίνει ο υποψήφιος δήμαρχος Ματθαίος Αμπατζίδης, σε δήλωσή του μετά την κατάθεση του ψηφοδελτίου για τη συμμετοχή του συνδυασμού του «Καλαμαριά Πρωταγωνίστρια» στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.
Ο κ. Αμπατζίδης υποστηρίζει ότι τα χρόνια που προηγήθηκαν για το δήμο Καλαμαριάς ήταν "χόνια παρακμής και στασιμότητας" και υπόσχεται "υπερβάσεις για να κερδίσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο αύριο".
Η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Πριν 16 μήνες, τον Απρίλιο του 2022, ανέλαβα μια δέσμευση απέναντι στους πολίτες της Καλαμαριάς: Να προχωρήσω στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης, υπερκομματικής και πολυσυλλεκτικής ομάδας που θα διεκδικούσε μια καλύτερη προοπτική για την πόλη μας. 
Συνθέτοντας δυνάμεις, κινητοποιώντας ενεργούς πολίτες από κάθε επαγγελματικό, κοινωνικό και πολιτικό χώρο, είμαι υπερήφανος γιατί πετύχαμε όλοι μαζί τη συγκρότηση ενός δυναμικού, στιβαρού, πλήρους ψηφοδελτίου που σε λίγες εβδομάδες θα διεκδικήσει τη ψήφο και την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας. Με τους ανθρώπους που συντάχθηκαν στο πλευρό μας, -ανθρώπους που μπορούν και θέλουν να γίνουν οι πρωταγωνιστές των μεγάλων αλλαγών- μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα: να κερδίσουμε με πολλή δουλειά, συγκεκριμένο σχέδιο, επιμονή, και αποφασιστικότητα την Καλαμαριά που δικαιούμαστε και μας αξίζει. 
Μια πόλη καθαρή, ασφαλή, ανθρώπινη, προσβάσιμη. Μια πόλη φωτεινή, με ένα σύγχρονο και αξιοπρεπές οδικό δίκτυο. Μια πόλη με ανθρωπιά και κοινωνική αλληλεγγύη. Μια πόλη που τιμά στην πράξη και στηρίζεται στο λαμπρό παρελθόν της για να οικοδομήσει ένα ακόμη πιο αισιόδοξο αύριο, μια πόλη εξωστρεφή που αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα για τη στήριξη και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Μια πόλη με ζωντανές τις γειτονιές της. Μια πόλη με σεβασμό στο πράσινο και στο δημόσιο χώρο. Μια πόλη που διεκδικεί με σοβαρότητα -όχι στα λόγια- κορυφαία σημεία αναφοράς της, όπως το Κυβερνείο, την πλαζ Αρετσούς, το στρατόπεδο Κόδρα. Μια πόλη, τέλος, που θα σέβεται τους κατοίκους της. 
Καταθέτουμε την αυτοδιοικητική μας πρόταση μακριά από λαϊκισμούς και δημαγωγίες και καλούμε τους δημότες της Καλαμαριάς να αποφασίσουν, αν επιμένουν σε ακόμη πέντε χρόνια παρακμής και στασιμότητας ή αν θα τολμήσουν τις αναγκαίες υπερβάσεις για να κερδίσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο αύριο!»