Η μία μετά την άλλη, ακυρώνονται ή αναβάλλονται οι εκδηλώσεις που θα γίνονταν αυτές τις ημέρες, ακόμη και στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, καθώς η φονική κακοκαιρία πλήττει την χώρα και, κυρίως, τη Θεσσαλία. 
Ενώ αναμένονται ανακοινώσεις για την αναβολή της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ, η οποία, μάλλον, μετατίθεται για την ερχόμενη Τετάρτη, ήδη έχουν ανακοινωθεί:

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 9/9/2023

Αναβάλλεται λόγω της συγκυρίας η προγραμματισμένη για την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 Ημερίδα του ΤΕΕ/ΤΚΜ για την αποκατάσταση της Λίμνης Κορώνειας. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

ANANEΩΣΗ 8/9/2023

  • Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων ακυρώνει την προγραμματισθείσα συνεδρίαση της για το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου ωστόσο θα πραγματοποιήσει τη συνεδρίαση της την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
  • Δεν θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση μετά το πέρας των εργασιών της Παρασκευής στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης την 8η Σεπτεμβρίου, όπως επίσης και το επίσημο γεύμα που θα παρέθετε το ΕΒΕΘ σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης το Σάββατο.
  • Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ακυρώνει το ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ με θέμα: «Η Οικονομία στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Προβλήματα και Λύσεις» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» την Κυριακή. Σε ανακοίνωση του αναφέρει «με μεγάλη μας λύπη, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, λόγω της ανακοίνωσης του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη για ακύρωση της παρουσίας των συμμετεχόντων της ελληνικής κυβέρνησης σε όλες τις εκδηλώσεις, που είχαν προγραμματιστεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της  87ης ΔΕΘ, αλλά και λόγω των απρόβλεπτων και ακραίων καιρικών φαινομένων και των δυσμενών γεγονότων των τελευταίων 24 ωρών, αποφασίστηκε να ακυρωθεί η προγραμματισμένη μας εκδήλωση".
  • Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ενημέρωσε πως «λόγω των σημαντικών καταστροφών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας και της επακόλουθης μεταβολής στο συνολικό σχεδιασμό επισκέψεων εκπροσώπων της Κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λ. Αυγενάκης αναβάλλει τη συνάντηση εργασίας με τους προέδρους των Επιμελητηρίων Μακεδονίας & Θράκης, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στο Επιμελητήριό μας».
  • Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας σε σχετική ανακοίνωση του αναφέρει πως «λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και των τραγικών γεγονότων των τελευταίων ημερών στη χώρα μας, η διοίκηση του του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος,συμπαραστεκόμενη στους συγγενείς των θυμάτων και τους πληγέντες τις περιοχές που υπέστησαν καταστροφικές συνέπειες, αποφάσισε να ακυρώσει τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΣΒΕ στην 87η  ΔΕΘ, τα οποία είχαν προγραμματισθεί για την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου".
  • Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο από την πλευρά του με ανακοίνωση του αναφέρει πως «σέβεται την απόφαση της κυβέρνησης και βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες από τις πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές. Ως εκ τούτου σας ενημερώνουμε, ότι η υλοποίηση του Business Dinner για την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου αναβάλλεται».
  • Τα αυριανά εγκαίνια του νέου σταθμού κρουαζιέρας ακύρωσε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση «με σεβασμό έναντι των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, η ΟΛΘ ΑΕ ενημερώνει ότι αναβάλλεται η τελετή των εγκαινίων. Τα εγκαίνια του νέου σταθμού θα επαναπρογραμματιστούν και θα διενεργηθούν εν ευθέτω χρόνω».   
  • Η Παπαστράτος προχώρησε σε ακύρωση εκδήλωσης της και δη της αυριανής συνέντευξης Τύπου. Στην ανακοίνωση της αναφέρει «Η Παπαστράτος λόγω των καταστροφικών συνεπειών που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Daniel» στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναβάλλει την αυριανή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη».
  • Λόγω της έκτασης των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το 3ο Metropolitan Summit της Θεσσαλονίκης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου ακυρώνεται. Το «παρών» θα έδιναν διακεκριμένες προσωπικότητες, ανάμεσά τους ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Dominique de Villepin, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Nikolai Denkov, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Wess Mitchell. Μεγάλη αναμένονταν και η συμμετοχή του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, σε ένα συνέδριο-θεσμό πλέον για τη Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.


ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
  • Λόγω  των δυσάρεστων γεγονότων από τις φυσικές καταστροφές η εκδήλωση για την παρουσίαση της καινοτόμας πλατφόρμας sustainablegrecce.co.uk  στο Περίπτερο του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 13:30, ακυρώνεται.
  • Ακυρώθηκε η εκδήλωση για την ανάπλαση του FIX.
  • Η εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου «Αυτοδιοίκηση 2.0 – Προτάσεις για το μέλλον Δήμων και Περιφερειών» (εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία) του Γιάννη Μπελενιώτη, που είχε προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, αναβάλλεται.

Η λίστα θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα