Ομιλία σε μόλις 500 καλεσμένους θα δώσει, αύριο το βράδυ, από το βήμα της 87ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το κοινό θα είναι "σφικτό" και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κληθεί -εκτός, φυσικά, των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, για τους οποίους δίνεται και αυτή η ομιλία- οι υπουργοί των εμπλεκόμενων με τη ΔΕΘ υπουργείων (θα είναι γύρω στους πέντε -του οικονομικού κύκλου και των υποδομών) χωρίς τα επιτελεία τους, οι βουλευτές Α και Β Θεσσαλονίκης, μετρημένοι στα δάχτυλα εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ως αυτήν την ώρα, αν θα προηγηθούν εισαγωγικές ομιλίες (είθισται να μιλούν ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo και ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης).
Στενός θα είναι και ο κύκλος των κομματικών που θα κληθούν. Ακούγεται ότι αυτοί θα είναι αυστηρά και μόνον οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, σε καμία περίπτωση δεν θα προηγηθεί επίσκεψη του πρωθυπουργού στα περίπτερα της ΔΕΘ, ενώ δεν έχει κλείσει ακόμη το πότε θα γίνει -και αν- συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους στο φορέα. Το σίγουρο είναι ότι, με την απόφαση για την έναρξη της συνέντευξης Τύπου της Κυριακής στις 12:30 (αντί για τις 13:30) η διάρκειά της δεν θα είναι κατά πολύ συντομότερη άλλων ετών.
Όσον αφορά το περιεχόμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού, είναι σίγουρο ότι το καλάθι θα είναι μικρό. Μάλιστα, από το Μαξίμου, ήδη προωθείται επικοινωνιακά η ιδέα να μην αναφέρεται κανείς σε "καλάθι Θεσσαλονίκης", καθώς δεν θα είναι δυνατό να υπάρξουν εξαγγελίες παροχών. Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη θα αφορά (όπως λέγεται εδώ και μέρες, εξάλλου) τα ειδικά μέτρα για τον Έβρο και τη Θεσσαλία. Όσον αφορά τις εξαγγελίες για τη Θεσσαλονίκη, θα υπάρξει αυστηρός περιορισμός και θα γίνει λεπτομερής αναφορά μόνον στο χρονοδιάγραμμα του μετρό.