Η τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη βδομάδα έβαλε... φωτιά στα μπατζάκια των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης και των επιτελείων τους.
Μιλάω για τη δημοσκόπηση που έδωσε πρώτο τον Ζέρβα, δεύτερο, μεν, τον Αγγελούδη, αλλά σε απόσταση αναπνοής στην τρίτη θέση τον Πέγκα. Κι αν αναλογιστεί κανείς ότι η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό του ενός από τους δύο πρώτους, εύκολα μπορεί να συμπεράνει ότι η διαφορά μπορεί να είναι και μικρότερη -ή και... ανάποδη.
Φωτιά πήραν τα μπατζάκια του Ζέρβα, γιατί τον τρώει η αγωνία του β' γύρου. Φωτιά πήραν τα μπατζάκια του Αγγελούδη γιατί βλέπει πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην είναι στον β' γύρο. Αλλά και τα μπατζάκια του Πέγκα για να κάνει την ανατροπή στο... 90φεύγα και να βρεθεί στον β γύρο.
Φωτιά πήραν και τα μπατζάκια του "γαλάζιου" κοινού της Θεσσαλονίκης, γιατί αν, τελικά, στον β γύρο είναι Ζέρβας και Πέγκας, θα πρέπει, πλέον, ξεκάθαρα να στηρίξουν την επιλογή του κόμματος, γιατί διαφορετικά θα βρεθεί σε θέση διοίκησης η... Πρωτοβουλία του Μπουτάρη. Κι αυτό είναι κάτι που δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται. 

Τι γίνεται με Τσαβλή

Ως τώρα, κάποιοι αλληθωρίζουν στον Τσαβλή, που είναι και ο μόνος από τους υποψηφίους που είναι "γνήσια" Νέα Δημοκρατία, αλλά ο β' γύρος είναι αυτός που ξεχωρίζει τα παιδιά από τους άνδρες (που λένε και οι αμερικάνοι για το αγαπημένο τους μπάσκετ)...
Το γεγονός είναι ένα: Όπως θα έλεγε και κανένας... γέρων(τας) σοφός ή μη, οι δημοτικές εκλογές στο Δήμο Θεσσαλονίκης είναι... σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Γι αυτό και ο Περαστικός θα περιμένει την επόμενη δημοσκόπηση...
Στο μεταξύ, έμαθα ότι ο Γιώργος Τουρσουνίδης περιμένει υποστήριξη των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, καθώς κατεβαίνει υποψήφιος με τον Αγγελούδη κι ελπίζει στις ασπρόμαυρες ψήφους για να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ της παράταξής του. Κάποιος να του θυμίσει ότι ο κύριος όγκος των ΠΑΟΚτσήδων ψηφίζει σε άλλους δήμους... Κι ότι οι ψήφοι τους είναι, μόνιμα, αντικυβερνητικές. Επίσης, ας ρίξει μια ματιά στο τι έγινε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. 
Από την πλευρά μου θα πω ότι τα χαλιά είναι για να ομορφαίνουν τα σαλόνια, για να τα τινάζουμε όταν βρομίσουν, για να κρύβουμε πρόχειρα τις βρομιές μας, αλλά και για να τα τραβάμε κάτω από τα πόδια όσων στέκονται πάνω τους. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Γράφει ο Περαστικός