Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Θεσσαλονίκης, μίλησε στη Βουλή στα πλαίσια της ψήφισης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο: «Για την ενίσχυση της εργασίας - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 - Απλοποίηση ψηφιακών διαδικασιών και ενίσχυση της Κάρτας Εργασίας - Αναβάθμιση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Επιθεώρησης Εργασίας».
Τόνισε το θετικό του πρόσημο και, συγκεκριμένα, ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που επιχειρεί να ενισχύσει την εργασία με διατάξεις που εγγυώνται τη διαφάνεια, αντιμετωπίζουν την υποδηλωμένη και αδήλωτη εργασία και  θέτουν κανόνες  για ευέλικτες μορφές εργασίας. Αυτές οι ευέλικτες μορφές εργασίας, σημείωσε, ότι αποτελούν παρέκκλιση από την κανονικότητα και επιβλήθηκαν λόγω των μνημονιακών πολιτικών που κατέλυσαν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.
Η βουλευτής τοποθετήθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή αναφορικά με το «ξεπάγωμα» των τριετών, το οποίο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων,  σχολιάζοντας τα εξής: «Πολύ έγκαιρα είχα τοποθετηθεί από το Βήμα της Βουλής για την ανάγκη ξεπαγώματος των τριετιών και έχω αρθρογραφήσει κατ’ επανάληψη γι’ αυτό. Επομένως, νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που αυτό αποτελεί και ένα πρώτο βήμα των προεκλογικών μας δεσμεύσεων για αύξηση των μισθών.»
Συμπληρωματικά, κατέθεσε προτάσεις για την επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων, με σκοπό τη στήριξη του κυβερνητικού έργου και της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, αξιοποιώντας την εικοσαετή πολιτική της πορεία, την  επιστημονική της κατάρτιση και την επαγγελματική της εμπειρία ως δικηγόρου με εξειδίκευση στο εργατικό δίκαιο, κυρια σημεία των οποίων είναι τα εξής: 
Ειδικότερα, τοποθετήθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με σκοπό την αύξηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Η ίδια στοιχειοθέτησε την πρότασή της τόσο στην Ευρωπαϊκή Οδηγία 1152/2019 όσο και σε τεκμηριωμένα στοιχεία από την ετήσια έκθεση του Ι.Ν.Ε/ΓΣΕΕ για το 2023 « Η ελληνική οικονομία και η απασχόληση» και την έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α. για τον Δεκέμβριο του 2022 «Κατώτατοι μισθοί σε περιόδους αύξησης του πληθωρισμού».
Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της βουλευτή και στην διάταξη σύμφωνα με την οποία μειώνεται η δοκιμαστική περίοδος εργασίας από 12 σε 6 μήνες. Τόνισε ότι είναι μια θετική διάταξη και πρότεινε, παράλληλα, την τροποποίηση του άρθρου 74 του ν.3863/2010, ώστε το δικαίωμα λήψης αποζημίωσης απόλυσής να θεμελιώνεται από τους 12 στους 6 μήνες.